Hirdetés

Beperelték a Warnert a Harry Potter tévésorozat miatt

|

Még el sem kezdődött az érdemi munka, de máris bíróságra járhatnak a Warner képviselői.

Hirdetés

A Warner Bros. és az HBO új Harry Potter sorozata máris nehézségekbe ütközött, még mielőtt a kamerák forogni kezdtek volna. A Sky Group, a Warner Bros. régóta működő partnere az Egyesült Királyságban ugyanis szeptember 27-én pert indított a stúdió ellen, megsértett szerződésre hivatkozva. Az új sorozat gyártása még korai szakaszban van, nemrég küldtek ki szereplőválogatási felhívásokat a főbb karakterek kapcsán, azonban a produkció mögött álló cégeknek egy súlyos jogi ügyet kell kezelniük, mielőtt érdemben elkezdődne a munka.

A Sky Group keresetében az áll, hogy a Warner Bros. megszegte a megállapodásukat, mivel visszautasította a közös munkát az új Harry Potter szériára vonatkozóan. A per New York-i szövetségi bíróságon indult, és a Sky azt állítja, hogy a Warner Bros.-nak évente négy Max-sorozatot kellett volna felajánlania, melyeket közösen finanszíroznak, felelnek a produceri feladatokért, és kizárólag a Sky nézőihez jutnak el az Egyesült Királyságban és más európai piacokon.

Hirdetés

A Sky Group szerint a Warner Bros. szándékosan próbálta őket kihagyni az új Harry Potter sorozatból, és ezzel megszegte az említett szerződést. A vád szerint a Warner Bros. el akarja kerülni a Sky bevonását, hogy az új sorozatot saját streaming platformja, a Max európai terjeszkedésének központi elemévé tegye.  A perben az is szerepel, hogy a Warner Bros. szándékosan tartotta vissza az információkat, és megpróbálta kivárni a Skyjal kötött szerződésük lejártát, amely 2025-ben ér véget. A Max teljes körű bevezetése az Egyesült Királyságban 2026-ra várható, épp abban az időszakban, amikor az új Harry Potter sorozat debütálna.

A Warner Bros. szóvivője alaptalan kísérletnek nevezte a Sky és a Comcast részéről a pert, és hozzátette, hogy a cég határozottan megvédi magát, miközben változatlanul folytatja a Max platform bevezetését és az új Harry Potter sorozat előkészítését Európában, 2026-ra tervezett premierrel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)