Hirdetés

Batman ikonikus ellenfeleire fókuszálhat a DC új filmje

|

Úgy néz ki, hogy James Gunn és csapata elkezdte lerakni Bane és Deathstroke közös kalandjának alapjait.

Hirdetés

Számos oka van annak, hogy Batman máig a világ egyik legnépszerűbb képregényfigurája: traumatizált gyermekkora, morális kódexe és kütyüi mellett attól is izgalmas, hogy szupererő nélkül is képes szembeszállni, sőt legyőzni a Gothamet fenyegető rosszfiúkat. És ha már szóba kerültek, akkor bizony azt is meg kell említenünk, hogy az idén 85 éves karakter ellenfelei között is csupa érdekes figurát találunk.

Vegyük például az 1980-ban debütált Slade Wilsont, azaz Deahtstroke-ot: a kísérleti szérummal felturbózott zsoldos számos tévésorozatokban (Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai, Smallville, A zöld íjász, Titánok) felbukkant már ilyen-olyan formában, a mozis pályafutása azonban megfeneklett. Csupán egy rövide cameo jutott neki Joe Manganiello megformálásában Az Igazság Ligája stáblistás jelenetében, de a szólófilmje éppúgy kukában végezte, mint az a terv, hogy ő legyen a Ben Affleck-féle Batman ellenfele az utóbbi saját mozijában.

Hirdetés

Most azonban úgy tűnik, második esélyt kaphat a karakter a The Hollywood Reporter beszámolója alapján. A lap forrásai azt állították, hogy a James Gunn és Peter Safran vezette DC Studios felkérte Matthew Ortont, az Amerika Kapitány: Szép új világ forgatókönyvíróját egy olyan film szkriptjének kidolgozására, amelynek fókuszában Deathstroke és Batman egy másik ikonikus ellenfele, Bane áll majd.

Ez persze nem jelenti azt, hogy garantáltan meg is valósul majd a produkció, amelynek egyelőre nincs se rendezője, se kiszemelt főszereplői, ám ha tényleg sikerül tető alá hozni, akkor ez lesz a harmadik alkalom, hogy a filmvásznon láthatjuk a börtönben született és nevelkedett szupergonoszt, aki nemcsak nyers erejét tekintve magasodik sokszorosan Batman fölé (ezt egy függőséget okozó vegyszernek köszönheti), de intellektus dolgában is felveszi fele a versenyt. Igaz, az utóbbiból nem sokat lehetett látni első filmes felbukkanása (Batman és Robin) alkalmával, de Tom Hardy alakítása A sötét lovag - Felemelkedésben már jóval közelebb állt ilyen tekintetben a képregényes eredetihez. Bane a tévénézőknek sem teljesen idegen, a Gotham ötödik évadában nem kevés borsot tört Jim Gordon orra alá.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!



 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)