Hirdetés

Az Alien franchise-ból már csak két film előzi meg a Romulus bevételeit, miközben A holló reboot szárnyaszegetten hullott a porba

|

Fede Álvarez rendezése megállíthatatlanul nyomul előre, Rupert Sandersnek és stábjának ellenben semmi oka az örömre.

Hirdetés

Eltelt egy újabb hét az idővonalon A nyolcadik utas: a Halál és A bolygó neve: Halál között helyet foglaló Alien: Romulus bemutatója óta, és ezalatt kis híján megduplázta bevételeit a remekül elrajtoló sci-fi horror. E sorok írásakor 225,4 millió dollárnál tart, amivel a harmadik helyet foglalja el a szűkebb és tágabb értelemben vett Alien franchise filmjei között. Valószínűleg pár napon belül újabb előzésre kerül sor, hiszen az Alien: Covenant a maga 240,9 milliójával karnyújtásnyi távolságra van csupán.

Ezen a ponton tehát már csak az a kérdés, hogy sikerül-e megközelítenie, esetleg le is hagynia a listavezető Prometheust, amely 403,4 milliós bevétellel tanyázik az élen 2012 óta. Segítségére lehet e cél elérésében a kínai piac, ahol a második legnépszerűbb hollywoodi filmnek bizonyult idén, és tíz nap alatt 73,7 millió dollárt szedett össze. A mozis bevételek szempontjából egyre meghatározóbbá váló ázsiai országban a Godzilla x Kong: Az új birodalomnak sikerült 2024-ben a legnagyobbat tarolnia, 134 milliót köszönhet Kínának az 568,7 milliós végeredményéből.

Hirdetés

Azonban nem minden produkció sorsa alakult álomszerűen az elmúlt héten, A holló nálunk is bemutatott rebootja csúnyán elhasalt, mindössze 4,6 millió dollárt kapart össze az észak-amerikai piacon, amivel ugyan beverekedte magát a top 10-be (a 8. helyet sikerült megcsípnie), de egy 50 millióból forgatott film esetében az ennyire szerény nyitás garantálja, hogy a Lionsgate a Borderlands után megint milliókat vagy akár tízmilliókat bukjon. Egyelőre nincsenek adataink a reboot nemzetközi szerepléséről, de gyaníthatóan máshol sem jobb a helyzete.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)