Hirdetés

Alien vs. Predator filmet forgatna az Alien: Romulus rendezője, és már tudja is, hogy kivel dolgozna együtt

|

Fede Álvarez ismét egymásnak eresztené a filmvásznon xenomorfokat és a yautjákat.

Hirdetés

Még mielőtt az 1990-es Predator 2 egyik jelenete elültette volna a gondolat magvait a nézők fejében, a Dark Horse Comics füzeteiben sor került az első összecsapásra az univerzum legjobb vadászai és legnagyobb kihívást jelentő prédái között. Azóta pedig további regények és képregények, valamint videojátékok hosszú sora bizonyította, hogy ha e két faj találkozik, abból mindig valami hátborzongató és szórakoztató fog kisülni, és jellemzően az útjukba keveredett emberek húzzák a rövidebbet.

Másfél évtizeddel később, 2004-ben végre valóra vált sokak álma, Paul W. S. Anderson (Mortal Kombat, Halálhajó, A Kaptár) egy jégpáncél alatt rejtőző, ősi piramisban szabadította rá a xenomorfokat és a rájuk beavatási szertartásuk keretében vadászó yautjákat egy csoport tudósra, felfedezőre és zsoldosra. Kár, hogy családbarátra, szinte vérmentesre vágták a filmet, amiért az ikonikus lények pazarul megvalósított küzdelme valamelyest kárpótolni tudta a rajongókat.

Három évvel később került a mozikba az Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen folytatása. Andersont az elsőfilmes Strause fivérek, Greg és Colin váltották a rendezői székben, akik egy amerikai kisvárosba helyezték a sztorit, és vagy művészi megfontolásból, vagy azért, mert nem volt semmi rutinjuk, kis túlzással vaksötétben forgatták a jelenetek jó részét, minek köszönhetően vizuálisan sem túl élvezetes a pocsék forgatókönyvvel, gyenge színészi alakításokkal sújtott produkció. Cserébe feltekerték az erőszakot, de attól nem lett jobb az Aliens vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.

Hirdetés

Oka van tehát annak, hogy ezt követően a Fox, majd a felvásárlás után a Disney is óvakodott egymásnak ereszteni a sci-fi horror műfaj két legismertebb szörnyét, ám ez a jövőben könnyen megváltozhat. Fede Álvarez, az Alien: Romulus rendezője a film díszbemutatóján újságírói kérdésre egyáltalán nem zárkózott el egy újabb Alien vs. Predator produkció gondolatától, sőt megjegyezte, hogy ez olyasvalami, amit akár közösen is rendezhetne a barátjával, Dannel. (Dan Trachtenberg dirigálta a 2022-es Predator előzményfilm, a Préda stábját.)

A vörös szőnyegen állva kifejtett elképzelése szerint úgy működhetne a dolog, mint ahogy Quentin Tarantino és Robert Rodriguez csinálta, vagyis ő rendezné a film egyik felét, Trachtenberg pedig a másikat.

Persze ahhoz, hogy a Disney egyáltalán fontolóra vegye a crossovert, előbb az kell, hogy a Romulus nyereségesnek bizonyuljon, és a premier hetén produkált számok alapján a legjobb úton halad a cél eléréséhez a film. Trachtenberg pedig jelenleg eléggé elfoglalt, mivel az ő felügyelete mellett két Predator projekt is formálódik, a Préda folytatása, valamint a jövőbe helyezett Badlands.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)