Hirdetés

A Warner brutális összeget fog bukni a Joker: Kétszemélyes téboly miatt

|

Azt eddig is sejteni lehetett, hogy nem csak kritikai, de anyagi szempontból is bukás lesz a Joker: Kétszemélyes téboly, de azt már kevesen gondolták, hogy ennyire elhasal a pénztáraknál.

Hirdetés

A 2019-es Joker hatalmas sikere után nagy várakozások övezték a folytatást, a Joker: Kétszemélyes tébolyt. Az első rész világszerte 1,08 milliárd dolláros bevételt hozott, így a második felvonázhoz fűzött remények is magasra szöktek. Azonban a valóság drámaian eltért az előzetes feltételezésektől: a film a bemutató után két héttel csupán 51,5 millió dollárt keresett az Egyesült Államokban, míg globálisan 165 millió dollárnál jár​.

A Kétszemélyes téboly várható bevételei rendkívül alacsonyak, a szakértők előrejelzései szerint a végső összeg a hazai piacon körülbelül 65 millió dollárra, míg globálisan 210-215 millió dollárra rúghat, amikor a film elhagyja a mozikat. Mivel a második Joker-film költségvetése körülbelül 200 millió dollár volt, a marketingköltségek pedig körülbelül 100 millió dollárra rúgtak, a folytatásnak legalább 375 millió dollárt kellett volna keresnie a pénzügyi egyensúly eléréséhez - fontos, hogy ennyi profitot kellett volna kitermelnie, hiszen maga a bevétel még nem egy nettó összeg, ebből lejön a mozik és a forgalmazók részesedése is. Jelenleg a film becslések szerint 150-200 millió dollár közötti végső veszteséggel zárhat​.

Hirdetés

A film kritikailag is bukásnak számít, a Rotten Tomatoeson mindössze 33%-os értékelést kapott, és a CinemaScore-on is egy meglehetősen kellemetlen "D" osztályzatot ért el, ami azt jelzi, hogy a közönség és a kritikusok is elutasították a filmet. A Warner Bros. képviselője a megjelenés után cáfolta a belső források által közzétett pénzügyi becsléseket, hangsúlyozva, hogy a film még mindig a mozikban van, és további bevételekre számítanak a későbbi megjelenésekből, magyarul a streamingtől és a fizikai kiadásoktól​.

A Kétszemélyes téboly teljesítménye rávilágít a szuperhősfilmek piacának átalakulására, különösen a pandémia utáni időszakban. Az olyan folytatások, mint az Aquaman és az Elveszett Királyság és Marvelek is hasonlóan gyengén szerepeltek, ami arra utal, hogy a közönség már nem automatikusan veszi az irány a mozik felé a csillogó DC vagy Marvel logó láttán​. Szakértők szerint a musical elemek bevezetése is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a film elidegenítette az általános DC-rajongókat. 

A Joker: Kétszemélyes téboly pénzügyi nehézségei nemcsak a folytatás sikerességét kérdőjelezik meg, hanem általános figyelmeztetést is adnak a szuperhősfilmek jövőjéről. A korábban megbízható potenciális bevétel vonzereje a műfajban láthatóan csökken, ami kérdéseket vet fel a jövőbeli projektek iránti közönség érdeklődésével kapcsolatban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)