Hirdetés

A Warner Bros.-nak egy komoly kikötése volt A Macskanővel kapcsolatban

|

A 2000-es évek szuperhősfilmjeinek háttértörténetei érdekesebbek, mint a forgatókönyveik.

Hirdetés

Az egész ott kezdődött, hogy Batman visszatért. Az 1992-es Tim Burton film megosztotta a nézőközönséget, de még a kritikus hangok ellenére is begyűjtött 266 millió dollárt. Mivel a büdzsé 80 millió volt, így ez hatalmas győzelemnek számított a Warner számára.

A filmben több mellékszereplő is megragadta a közönség tekintetét, köztük Michelle Pfeiffer Macskanőjével. Pfeiffer alakítása mindenkit megnyert magának, így a Warner be is jelentett egy Macskanő filmet 1993-ra. Ez persze sosem készült el.

Michelle Pfeiffer és Tim Burton közös produkciója addig-addig csúszott, hogy '95-ben Pfeiffer már letett az egészről és továbblépett. Az újratervezések után a Warner is megunta a projektet, és inkább a 2004-re tervezett Batman vs. Superman crossover irányába fordult. Később persze az is a kukába került, mondván "túl drága" lenne a film, és a szuperbunyó helyét egy új Macskanő projekt vette át az akkor feltörekvő Halle Berryvel az élén.

Hirdetés

A film 2004 júliusában érkezett, és csúnyán elvérzett. A kritikusok földbe döngölték, a nézőközönség pedig alig 82 milliót vitt a kasszákhoz, ami nagyon kevés volt a 100 milliós gyártási költséghez viszonyítva. A Macskanő a 2000-es évek elejének legcsúnyább bukása volt, de a mögötte lévő sztori még így is érdekes maradt.

Az Entertainment Weekly kiadott egy cikket a háttértörténetekről: kiderült például, hogy a Warner csak egyetlen fontos szabályt adott a készítőknek. Nem érdekelték őket a természetfeletti macskaerők vagy a többi új elem, amit a filmkészítők találtak ki a karakternek. Az egyetlen szabályuk a következő volt:

"'Nem említhetitek meg Batmant. Ez volt az abszolút törvény. A Warner vezetősége kikötötte, hogy távol akarják tartani a projektet a Batman univerzumtól."

Látva, hogy milyen lett a film, a döntés nem annyira meglepő. Ehhez persze az is hozzátesz, hogy a 2000-es évek elején az összekapcsolt univerzumok ötlete egyébként is újdonság volt. Az MCU 2008-ig nem kezdődött el, és még akkor sem tudhatta senki, hogy mi lesz a következménye Nick Fury felbukkanásának A Vasember végén. Akárhogy is, amilyen katasztrófa A Macskanő volt, talán jobb is, hogy a Warner távol tartotta azt a többi DC-filmtől.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)