Hirdetés

A világ egyik leghíresebb kalandregényéből készült sorozat - itt a Nautilus első trailere

|

A Jules Verne tollából született Nemo kapitány feldolgozását eredetileg a Disney+ streamingplatformra szánták.

Hirdetés

Jules Verne, vagy ahogy nálunk szokták nevezni, Verne Gyula kaland- és sci-fi regényei még 120 évvel a halála után is képesek magukkal ragadni az olvasókat. A szerző talán legismertebb írása az 1869 és 1870 között több részletben publikált Nemo kapitány, amelyet már többféleképpen is feldolgoztak: készült belőle mozifilm, tévéfilm, minisorozat nem egy, de videojáték és társasjáték is.

A legújabb adaptációnak a Disney+ lett volna az otthona, csakhogy a vállalat kihátrált a projekt mögül, így végül az a megoldás született, hogy Ausztráliában a Stan, az Egyesült Királyságban és Írországban az Amazon Prime Video, míg a többi piacon az AMC és az AMC+ nézői tekinthetik meg, amennyiben elérhető náluk a szolgáltatás.

Hirdetés

Az október 25-én debütáló tízrészes sorozat Verne regényének szolgai másolata, hanem sokkal inkább értelmezhető Nemo kapitány újragondolt eredettörténeteként. Ennek megfelelően a cselekményének középpontjában a Shazad Latif (Star Trek: Discovery, Londoni rémtörténetek) alakította indiai herceg áll, akit megfosztanak születési előjogaitól, és arra kényszerítenek, hogy részt vegyen egy kísérleti tengeralattjáró megépítésében a Brit Kelet-Indiai Társaság számára. Ezért amikor lehetősége adódik rá, embereivel fellázad, átveszi megszerzi az irányítást a Nautilus felett, és bosszúhadjáratba kezd az elképesztő erőforrások felett diszponáló szervezet ellen, amely persze nem marad adósa, és minden eszközt bevet Nemo kézre kerítésére, na meg a tengeralattjáró visszaszerzésére.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)