Hirdetés

A Sárkányok háza új részében erősen eltértek az eredeti könyvtől, de erre jó oka volt az alkotóknak

|

Nem véletlenül írták át George R. R. Martin eredeti sztoriját.

Hirdetés

Sokak szerint a Sárkányok háza tévésorozat második évadának eddigi legjobb része lett az a negyedik epizód, melyben végre kaptunk egy óriási, sárkányokat is bevonó csatát, és cseppet sem mellékesen életét vesztette a széria egyik fontos karaktere, Rhaenys Velaryon. Akik viszont olvasták a széria alapjául szolgáló könyvet, a 2018-as Tűz és vér című regényt, azon pontosan tudják, hogy a sorozat története némiképp másként alakult, mint az eredeti mű narratívája. 

A könyvben ugyanis a "zöldek" csapdát állítanak állítanak Rhaenysnek és sárkányának, Meleysnek, Aemond herceg és Aegon király pedig saját sárkányaik hátán egyszerre lepik meg a hercegnőt. Ez az HBO tévésorozatában nem épp így történt.

Hirdetés

A Sárkányok háza legutóbbi részében ugyanis azt láthattuk, hogy Aegon a tervek szerint egyáltalán nem is venne részt ebben az összecsapásban, de a király elég csúnyán felönt a garatra, és részegen figyelmen kívül hagyja az embereinek tanácsait, maga is beszáll az ütközetbe. Ezzel majdnem teljesen tönkreteszi az eredeti terveket. Aemond herceg a harc közben sárkányával lángcsóvákat lő ki a király és Rhaenys felé, de a könyvben csak a véletlen műve, hogy mindkettejüket eltalálja, a sorozatban azonban ez szándékosnak tűnik. Ez tehát egy konkrét bosszú Aemond részéről.

A legtöbb rajongói visszajelzés szerint ez a változtatás kifejezetten pozitív lett, sikeresen mélyítette Aemond karakterét, aki ne felejtsük el, jelenleg Aegon király örököse, szóval ha az uralkodó esetleg fűbe harapott volna a csata során, akkor ő ülhetett volna fel a Vastrónra. 

A sorozat első négy részéről korábban már készítettünk egy spoilermentes kritikát, amit itt tudtok pótolni, ha még nem láttátok volna:

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)