Hirdetés

A Sárkányok háza 2. évada nem kezdett annyi nézővel, mint elődje, de így is rekordot döntött

|

A Warner Bros. Discovery elégedett lehet a folytatással, nagy siker ez a Maxnak.

Hirdetés

Június 17-én rajtolt el a Maxon a Sárkányok háza 2. szezonja, amivel ismételten bővült a Warner és az HBO fantasy franchise-a, a Trónok harca. Az 1-4. részről készült spoilermentes kritikánkban leírtuk, hogy érdemes visszatérni a George R.R. Martin által megálmodott világba, ugyanis a show nem húzza az időt, ami nagyon jól áll neki, a készítők pedig sokat tanultak az első évad hibáiból

A statisztikák szerint a Sárkányok háza 7,8 millió nézőt bevonzva tért vissza az HBO-ra és Maxra, ami 22 százalékkal ugyan elmarad az előd által generált 10 milliós nézettségtől, amellyel 2022-ben dicsekedhetett el a Trónok harca előzménysorozata, más téren viszont rekordot döntött. 

Hirdetés

A Warner Bros. Discovery közleménye alapján ugyanis a Sárkányok háza 2. évada volt a Max eddigi legsikeresebb streamingdebütálása, ami részben annak köszönhető, hogy a szolgáltatás májusi európai indulása óta (amikor Magyarországon is átállt az HBO Max a Maxra) ez volt a legnagyobb premier. Ebből következik a WBD másik adata is, miszerint ez volt a legütősebb 2. évados premier, amit a cég bármelyik streamingszolgáltatása elért Európában. 

Ezzel szemben a Max már a Sárkányok háza első szezonjának bemutatásakor elérhető volt Latin-Amerikában (bár ott februárig még HBO Max néven futott), és a 2. évad így is a régió legnagyobb Max-rajtját hozta össze, 30%-kal több nézőt vonzott, mint az elődje. A WBD azt is hozzátette, hogy a 2. évad premierje előtti héten az első felvonás több mint 19 hónap után ismét hatalmas nézettséget tudott elérni, összesen 1 millió nézőt ajzott fel, hogy hamarosan folytatódhat a történet. 

A Warner Bros. Discoverynél megérezhették a siker szagát, ugyanis már az új részek megérkezése előtt berendelték a Sárkányok háza 3. évadát, és ilyen számok láttán esélyes, hogy amikor George R.R. Martin arra utalgatott, hogy már a negyediket tervezik, az több lesz ötletelésnél. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)