Hirdetés

A „rajongók” sosem változnak: vannak, akik már 1980-ban temették a Star Warst

|

Szerintük ugyanis A Birodalom visszavág kinyírta a Csillagok háborúját.

Hirdetés

Jelenleg a Csillagok háborúja-rajongók körén belül létezik egy hangos csoport, amely szerint Mickey egér és bandája teljesen kiherélte, meggyalázta, majd a pajta mögé vitte és ott sörétes puskával a túlvilágra küldte, magyarán meggyilkolta a Star Warst. Az idősebbek viszont emlékeznek, hogy az előzménytrilógia idején pontosan ugyanezekkel a vádakkal illették a most visszasírt mestert, az univerzum atyját, George Lucast is. Emellett pedig a rajongók nem elhanyagolható százaléka bitófára küldte volna például Jar Jar Binkset és sajnos az őt alakító Ahmed Bestet is - a színész az öngyilkosság gondolatához is közel került, olyan messzire mentek a gyűlölködő fanok a sárdobálással. 

Azt viszont már jóval kevesebben tudják, hogy a toxikus attitűd, a "mindent jobban tudok még az alkotóknál is" hozzáállás nem ekkor kezdődött, hanem sokkal, de sokkal korábban.

Hirdetés

Az egyik első Star Wars rajongói magazin 1978 és 1980 között futott Against the Sith címmel. A kiadványt két testvér, Nancy Duncan és Tracy Duncan szerkesztették, gondozták. Magában a magazinban sokféle publikáció helyet kapott, voltak köztük rajongói történetek, cikkek, kritikák, rajongói levelek. A két szerkesztő elég markáns álláspontot képviselt az Egy új reményben (akkor még egyszerűen csak Csillagok háborújában) bemutatott karakterek kapcsán: imádták Luke Skywalkert, ugyanakkor gyűlölték Leia Organát, akit idegesítő, felesleges karakternek tartottak (ismerős?).

De miért ért véget a kiadvány története 1980-ban? Nos azért, mert a két Duncan, Nancy és Tracy látták a soron következő Star Wars mozit, A Birodalom visszavágot. Ami nem tetszett nekik. Nagyon nem. 1980-ban nyílt levelet írtak az összes Star Wars-rajongónak, amiben A Birodalom visszavág bojkottálására szólították fel őket, és követelték, hogy George Lucas semmisítse meg a film összes másolatát. Ezzel párhuzamosan kijelentették, hogy a hetedik lapszámmal megszűnik az Against the Sith (aki megrendelte a nyolcadikat is, az visszakapja a pénzét), mivel egészen egyszerűen már nem tudják szeretni ezt a teljesen tönkretett univerzumot.

Végül csak kijött még két szám, a kilencedik részben azonban ténylegesen lezárult az Against the Sith története, az ebben megjelent The Death of Star Wars (A Star Wars halála) című esszében pedig részletesen kifejették, itt és most mindennek vége, a Csillagok háborúja halott, Lucas és A Birodalom visszavág végérvényesen megölte azt. A hivatalos magyarázat az volt, hogy a rajongók utálják A Birodalom visszavágot, de egyébként a valóság valószínűleg inkább az lehetett, hogy  Tracy idő előtt befejezte egyetemi tanulmányait, és elvállalt egy külföldi munkát.

Nincs tehát új a nap alatt. A Star Wars olyan, mint egy rossz zombi: egyesek szemében időről időre meghal, de aztán csak nem marad a föld alatt, és dübörög tovább.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)