Hirdetés

A Marvel és a DC elveszítette a szuperhős kifejezés védjegyét

|

Egy kisebb kiadónak sikerült szembeszállnia a képregényóriásokkal.

Hirdetés

A Marvel és a DC több évtizeden át közösen birtokolta a "Super Hero" (Szuperhős) kifejezés védjegyét, ám ennek most vége szakadt, miután az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) törölte a két cég több védjegyét - írja a Reuters.

A döntés egy kisebb kiadó, a Superbabies Limited által indított kifogásolás eredménye. A Superbabies képregényeket gyártó vállalat, amely szuperhős babákról szóló sorozatot készít, úgy döntött, hogy megtámadja a két óriáscég védjegyigényét. A Superbabies alkotója, S.J. Richold ugyanis azután lépett, hogy a DC megpróbálta akadályozni a Superbabies népszerűsítését. Richold jogi képviselete szerint a Marvel és a DC nem válaszoltak időben a kifogásolásra, amelynek határideje 2024. július 24-én járt le. Ennek eredményeként a USPTO törölte a négy, korábban bejegyzett védjegyet, köztük a legkorábbit, a "Super Hero"-t, amelyet 1967-ben regisztráltak.

Hirdetés

Bár a Marvel és a DC közös tulajdonjogát elvesztette a "Super Hero" védjegy felett, még mindig birtokolják a "Super Heroes" (Szuperhősök) védjegyet, amelyet 2018-ban jegyeztek be, valamint a "Super-Villain" (Szupergonosz) védjegyet, amelyet 1985-ben szereztek meg.

Az ügy különlegessége, hogy Marvel és DC hosszú évtizedek óta próbálták megvédeni ezeket a védjegyeket, és egy ritka példát mutattak arra, hogyan képes két konkurens vállalat közösen birtokolni ilyen jogokat. Ha valaki még mélyebben szeretne beleásni a szuperhősökkel kapcsolatos védjegyek történetébe, Adam Adler, a Superbabies védjegykifogásolási eljárásban résztvevő egyik ügyvéd, részletes cikkeket írt a témáról az Escapist Magazine-ba, amelyek betekintést nyújtanak a védjegyek eredetébe és a két vállalat évtizedes törekvéseibe, hogy megvédjék jogaikat.

Ezzel a döntéssel úgy tűnik, hogy az iparágban új fejezet nyílik, amely talán nagyobb mozgásteret biztosít más szereplőknek is, hogy használhassák a szuperhős kifejezést anélkül, hogy szembe kellene nézniük a két képregényóriás jogi követeléseivel.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)