Hirdetés

A Joker végét Christopher Nolan miatt kellett megváltoztatni

|

A Joaquin Phoenix által alakított Arthur Fleck egy ponton túlságosan hasonlított volna Heath Ledger Jokerére, ezért Nolan közbelépett.

Hirdetés

A 2019-es Joker végén Joaquin Phoenix, bohóca Arthur Fleck egy véres mosolyt rajzol magára, ahogy a cselekedetei nyomdokán felbátorodott tömeg feldúlja Gotham utcáit. Ez a befejezés azonban eredetileg egy fokkal keményebb volt. Arthur Fleck ugyanis a Heath Ledger-féle Joker mintájára egy törött üveggel vágott volna mosolyt magának a film végén. Ekkor lépett közbe Christopher Nolan, aki a The Hollywood Reporter jelentése szerint kinyírta az ötletet.

A Sötét lovag rendezője szentül hitte, hogy csak az ő bohóca vághatja meg az arcát. Ennek eredményeképp a stúdió átíratta a befejezést, ami viszont egy új lehetőséget nyitott meg a Kétszemélyes téboly előtt. Innentől spoilerek következnek a Joker folytatása kapcsán.

Hirdetés

A Joker 2-ben Arthur egyik arkhami lakótársa leszúrja a karaktert, amiért az maga mögött hagyta a Joker maszkját. A bűnöző aztán nevetgélni kezd, és közben a véres késsel mosolyt kanyarít az arcára. Mint kiderült Joaquin Phoenix karaktere nem a valódi Joker volt, csak az az ember, aki megadta a gaztevőnek a szükséges ihletet.

Ha Christopher Nolan eredetileg ellenezte az arcvágást, akkor a folytatásban ez miért történhetett meg? Nos, Nolan és a Warner Bros. kapcsolata híresen megkeseredett, amikor a stúdió úgy döntött, hogy a rendező filmjeit annak tiltakozása ellenére felpakolja az HBO Maxre a koronavírus-járvány ideje alatt. A szakítás után a stúdió már nem tartotta fontosnak, hogy tartsa magát Nolan elvárásaihoz.

Hogy jobban jártunk-e a vágott mosollyal vagy sem, az majd mindenki eldönti magának, de a Joker: Kétszemélyes tébolynak nem is ez most a legnagyobb gondja. Ami pedig Nolant illeti, roppant elegánsan vágott vissza: átnyergelt a Universal Pictureshöz, ahol leforgatta a 7 Oscar-díjjal jutalmazott Oppenheimert.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)