Hirdetés

A Joker: Kétszemélyes téboly nagyobb bukásnak tűnik, mint a Mobius, vagy a Flash-film

|

Anyagi szempontból legalábbis egyre inkább így áll a helyzet.

Hirdetés

A 2019-es Joker folytatását, a Joker: Kétszemélyes tébolyt nem túl meglepő módon nagyon sokan várták, viszont a film a nyitóhétvégéjén komoly csalódást okozott, mivel mindössze 37 millió dollárt hozott az amerikai mozikban, miközben az előzetes becslések 50 millió dollár körüli bevételt jósoltak. Ez a lelombozó teljesítmény azonban folytatódott a premiert követő első hétköznapokon is, hétfőn a film csupán 1,8 millió dollárt keresett, ami 70%-os csökkenést jelent a vasárnapi bevételhez képest. Ezzel a négynapos amerikai összbevétele mindössze 39 millió dollárra nőtt, ami még mindig kevesebb, mint amit a Warner Bros. eredetileg a nyitóhétvégére várt.

A Todd Phillips által rendezett film középpontjában ismét Joaquin Phoenix karaktere, Arthur Fleck áll, hozzá csatlakozott Lady Gaga, mint Lee Quinzel. Az első rész hatalmas sikert aratott mind kritikailag, mind pénzügyileg, hiszen több mint 1 milliárd dollárt szedett össze világszerte, és a második legnagyobb bevételű, R-kategóriás film lett. Ezzel szemben a Kétszemélyes téboly már az első hétvégén világviszonylatban is csak 110 millió dollárt hozott világszinten, ami jelentősen elmarad az elvileg 200 millió dolláros gyártási költségétől.

Hirdetés

Az egyre inkább egyértelműnek tekinthető bukás nemcsak a jegyeladásokban, hanem a kritikai fogadtatásban is megmutatkozik. A film jelenleg mindössze 33%-os összesített értékelésen áll a Rotten Tomatoes oldalán, és a nézők is rosszul fogadták: a CinemaScore felmérése szerint a film D osztályzatot kapott, ami a képregényfilmektől szokatlanul alacsony.

A hétfői bevételi számokra visszakanyarodva érdemes összehasonlítani a Joker: Kétszemélyes téboly teljesítményét olyan más képregényes filmekkel, amik alaposan elzakóztak a pénztáraknál. A nevetség tárgyává vált Mobius például egy 2 millió dolláros első hétfőt tudhatott magáénak az USA-ban, míg a Flash - A Villám 6 milliót szedett össze az első hétfőn. És azt sem szabad elfeledni, hogy az első Joker film az első hétfőjén közel 10 millió dollárt hozott, és rekordbevételt ért el.

A Kétszemélyes téboly a jelenlegi előrejelzések szerint valószínűleg 100 millió dollár alatt marad hazai pályán, vagyis az Egyesült Államokban, ami mondanunk sem kell, fényévekre van az elődjétől.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)