Hirdetés

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi leglátványosabb szörnyetege nem is borította fel az idővonalat

|

Sikerült végül egészen okosan megoldani az ikonikus lény felbukkanását A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi második évadában.

Hirdetés

A következő sorok spoileresek lesznek A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi sorozattal kapcsolatban, csak ennek tudatában folytassátok az olvasást! A szériában a Khazad-dûm-i balrog megjelenése komoly vitákat váltott ki a rajongók között, mivel az eltért Tolkien eredeti idővonalától. Azonban a második szezon fináléja végül úgy rendezte ezt a történetszálat, hogy az tiszteletben tartja a kánont, és mégis beleilleszti a sorozatba a híres karaktert.

Tolkien műveiben a Durin Végzeteként ismert balrog kulcsszereplő Khazad-dûm pusztulásában, de ez az esemény a Harmadkorban történik, jóval Sauron bukása után. A hatalom gyűrűi azonban a Másodkorban játszódik, így a balrog megjelenése idő előttinek tűnt. Azonban a sorozat megmutatja, hogy bár III. Durin király mohósága felébresztette a lényt, végül a szörnyet ismét a hegy mélyére zárták, elkerülve ezzel Khazad-dûm korai pusztulását. Így a történet jobban igazodik Tolkien idővonalához, biztosítva, hogy a királyság csak a Harmadkorban, VI. Durin uralkodása alatt essen el a balrog miatt.

Hirdetés

Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy Khazad-dûm a Másodkor során továbbra is fontos szerepet töltsön be Középfölde történelmében, időt hagyva a törpéknek, hogy részt vegyenek a Sauron elleni küzdelemben. A következő évadok pedig fókuszálhatnak IV. Durin uralkodására és a hét törpe gyűrű által okozott galibákra anélkül, hogy túl korán véget vetnének a királyság történetének.

Ebben a tekintetben tehát sorozat végül tiszteletben tartotta Tolkien világát, miközben izgalmas pillanatokat, például a balrog megjelenését is beépíti a cselekménybe anélkül, hogy feláldozná a Középfölde idővonalának nagyobb összefüggéseit. Más kérdésekben persze sikerült ennél jóval komolyabban beletenyerelni az eredeti kánonba.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)