Hirdetés

A Gladiátor 2 színészei nem győzik dicsérni Ridley Scottot

|

Connie Nielsen szerint most sokkal gyorsabban ment a munka, mint az első résznél.

Hirdetés

Már az ötszörös Oscar-díjas Gladiátor bemutatása után egy évvel, 2001-ben elindultak a pletykák arról, hogy készülhet egy folytatás vagy előzményfilm, hogy aztán több mint húsz éven keresztül ne történjen semmilyen előremozdulás a projekttel kapcsolatban. Aztán a Napóleonon is dolgozó David Scarpa teljesen újraírta a forgatókönyvet, és sor kerülhetett a forgatásra egy elképesztő szereplőgárdával, és természetesen az elsőt is jegyző Ridley Scott-tal a rendezői székben.

A sztori ezúttal az immár felnőtt Luciusra (Paul Mescal) fókuszál, akitől a római légiók Marcus Acacius generális (Pedro Pascal) vezetésével elveszik a családját és a szabadságát, ő pedig példaképe, a hősi halált halt Maximus Decimus Meridius (Russell Crowe) által inspirálva bosszút esküszik, terve véghezvitelét pedig egy gazdag mecénás, Macrinus (Denzel Washington) segíti. 

Hirdetés

Az eddigi előzetesek alapján a Gladiátor 2 elképesztően ambiciózusnak és látványosnak ígérkezik, a szereplőgárda pedig magáért beszél. Nemrég tartottak egy különleges vetítést a Paramountnál a filmből, az azt követő beszélgetésen pedig a színészek árultak el érdekességeket. Mescal például csodálattal beszélt Ridley Scott azon képességéről, hogy milyen gyorsan megoldotta a film bonyolult nyitó csatajelenetét, amelyben Pedro Pascal karaktere egy hajóflottával támad. 

"Azt hiszem, ezt kilenc nap alatt leforgattuk. Nem ismerek más rendezőt, aki képes lenne erre."

Mescal megosztott egy anekdotát is a munkálatokról: a színész nagyon ideges volt a munka elején, és éppen egy cigarettát szívott, amikor a rendező odaült mellé szivarral a szájában. Mescal megfogalmazása szerint teljesen összeszarta magát, majd Scott azt kérdezte tőle, hogy ideges-e. Amikor a színész nem tudott többet válaszolni hümmögésnél, a rendező azzal folytatta, hogy ennek nem veszi hasznát, majd elrendelte, hogy forogjanak a kamerák. 

Amikor a moderátor áttért Denzel Washingtonra, és megkérdezte, hogy mi győzte meg őt, hogy aláírjon a filmhez, a színészveterán egyszerű választ adott: 

"Ridleyről van szó. A Gladiátorról van szó. Ez egy egyértelmű igen."

Washington először a 2007-es Amerikai gengszteren dolgozott együtt Scott-tal, és ő is méltatta a rendezőt, kiemelve a Róma pompájának újrateremtésére tett erőfeszítéseit: 

"Felépítette Rómát, nekünk csak annyit kellett tennünk, hogy felvesszük a ruhákat és elkezdünk beszélni. Játék volt. Tudod, szórakozás. Csak vedd fel a jelmezt és nyomás. Én így tekintettem rá. Úgy vagyok vele, hogy felveszem ezt a ruhát, ezeket a gyűrűket, és kezdődhet az őrület."

Connie Nielsen ismét megformálja Lucillát, Lucius édesanyját, és mivel mindkét részben szerepelt, volt összehasonlítási alapja Scott munkája kapcsán, és csak dicsérni tudta a rendezőt: 

"Ami 25 évvel ezelőtt három órát vett volna igénybe, most 20 percig tartott. Mindezt úgy, hogy 3000 statisztát, hatalmas járműveket és őrült díszleteket mozgatott. El sem hittük, milyen gyorsan haladunk".

A Gladiátor 2 november 14-én kerül a mozikba. Ti meg fogjátok nézni?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)