Hirdetés

A Disney megint elkaszált egy sorozatot az első évad után

|

Lassan csak a Marvel és Star Wars tartalmaknak marad esélyük a túlélésre a Disney+ streamingplatformon.

Hirdetés

Mindössze néhány hónappal a koronavírus-járvány berobbanása előtt rajtolt el a Disney streamingszolgáltatása, amelynek előfizetői bázisa szélsebesen bővült (akárcsak a konkurenciáé), mivel a lezárások miatt az otthonukban unatkozó emberek jobb híján filmek és sorozatok bámulásával ütötték el az időt. A videojátékok iránt is megnőtt ekkoriban az érdeklődés, de az egy másik történet.

Mindenesetre a Disney+ felfelé tartó grafikonjai láttán elégedett lehetett a szórakoztatóipari óriás vezetése, aztán a pandémia lecsengésével megtorpant a növekedés, és nem sokkal később felszínre került a platform legnagyobb problémája: éveken át jelentős veszteséget termelt a vállalatnak, és csak idén először sikerült egy negyedévet pozitív mérleggel zárnia. Ráadásul ezt is csak költségcsökkentés, leépítések, folytatások és új évadok elkaszálása, valamint exkluzív tartalmak eltávolítása árán tudta összehozni a Disney.

Hirdetés

Ennek az átstrukturálásnak esett áldozatul a Willow, és ezért nem kapott második esélyt a National Treasure: A történelem, illetve az Egy kínai Amerikája sem, miután nem sikerült elsőre a Star Wars vagy a Marvel produkcióival párhuzamba állítható nézettséget produkálniuk. Nem csoda, ha számos előfizető úgy érzi, a Disney csőlátásban szenved, és nem lát túl a messzi messzi galaxis és a multiverzumok világain.

Ezt az érzetet erősítheti a vállalat legfrissebb döntése is, mely a március 29-én debütált Lázadó Nell (Renegade Nell) elkaszálásában öltött testet. A Louisa Harland (Derry Girls) főszereplésével forgatott sorozatnak így mindössze egyetlen évad, nyolc epizód jutott, hogy megismertesse a közönséggel a gyilkossággal hamisan vádolt Nell Jackson történetét. A hatóságok elől menekülő Nell jobb híján útonállásra adja a fejét, amiben egy tündér, Billy Blind is segíti. Bizony, a 18. századba helyezett alkotás erőteljes fantasy vonásokkal bír.

Noha kedvező kritikákat kapott és a Deadline szerint a nézők is jól fogadták, a Disney nem kért a második évadból, ehelyett rövid közleményben köszönte meg az alkotóknak és a színészeknek az eddigi munkájukat.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)