Hirdetés

A Disney a streamingszolgáltatására hivatkozva kerülne el egy vidámparkos pert

|

Meghalt az orlandói Disney World egyik vendége, a vállalat trükkös módon próbál meg kedvezőbb feltételeket kiharcolni magának az eljárásban.

Hirdetés

2023-ban történt, hogy egy nő a férjével és annak édesanyjával az orlandói Disney World vidámparkban ebédelt, amikor súlyos anafilaxiás rohamot kapott, az EpiPen-injekció sem segített, és a kórházba szállítása után meghalt. Kiderült, hogy az étteremben véletlenül diófélék és tejszármazékok is kerültek azokba az életekbe, amiket kifejezetten az ezekre az összetevőkre allergiás látogatóknak kínáltak, ez okozta Dr. Kanokporn Tangsuan halálát. Pedig többször is rákérdeztek, és a pincér biztosította őket arról, hogy figyelembe veszik az allergiáját, szóval egyértelműen mulasztás történt. 

Érthető okokból a nő férje, Jeffrey J. Piccolo a bíróság elé vinné az ügyet, hogy több mint 50 ezer dolláros (nagyjából 18 millió forintos) kártérítést csikarjon ki a Disney-ből, a cég viszont egy meglehetősen furcsa indokkal kényszerítené arra a férfrit, hogy peren kívül egyezzenek meg. 

Hirdetés

A Disney arra hivatkozik, hogy amikor Jeffrey 2019-ben elkezdte a Disney+ egyhónapos próbaidőszakát, elfogadta a szolgáltatás általános szerződési feltételeit, abban szerepelt az a kitétel is, hogy a felek a jogi vitákat az úgynevezett választottbíráskodás keretében rendezik. Ez lehetőséget ad arra, hogy a hagyományos tárgyalás helyett egy harmadik fél felügyelje az eljárást, amely független a bíróságoktól.

A vállalat másik érve a pereskedés elkerülésére a Disney World online megváltott belépői, azok megvásárlásánál ugyanis be kell pipálni, hogy a vásárló olvasta a felhasználási feltételeket, azokban pedig szintén az szerepel, hogy jogviták esetén peren kívüli egyezségre kerül sor. 

A szakértők szerint a Disney+-os kifogás nem áll meg a lábán, a belépőjegy viszont lehetőséget adhat a gigásznak arra, hogy peren kívül, számára kedvezőbb feltételekkel folytassa le az eljárást Jeffrey J. Piccolo elhunyt feleségének ügyében. A férfi ügyvédei természetesen azt szeretnék elérni a bíróságnál, hogy ne érvényesítsék a választott bírósági eljárást, és menjen le a hagyományos per. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)