Hirdetés

Unreal Engine 5-ös Halloween játék készül John Carpenter közreműködésével

|

Egy horrorjátékokban jártas csapat felel az adaptációért.

Hirdetés

Olyan kultikus alkotásokkal a háta mögött, mint A dolog, a Halloween és a Menekülés New Yorkból John Carpenter beírta magát a (film)történelembe, így már akkor is nyomot hagyna, ha semmi mást nem csinálna, csak videojátékozna (nagy gamer hírében áll!), azonban Carpenter folyamatosan talál magának valamilyen projektet.

Ott van például az ő nevét viselő minisorozat, a John Carpenter's Suburban Screams, de ne feledkezzünk meg a Focus Entertainment és a Saber Interactive közös projektjéről, a tavaly bejelentett Toxic Commandóról sem, amely a rendező vízióján alapul. 

A legújabb jelentések alapján Carpenter még egy videojátékos projektben közreműködik, ami nem más, mint 1978-as horrorklasszikusának, a Halloween interaktív változata.

Hirdetés

Az amerikai IGN számolt be róla, hogy az Evil Dead: The Game-et is jegyző Boss Team Games két Halloween videojátékon is dolgozik, és mindkettő projektet a horrorfranchise producereivel közösen fejlesztenek. Az egyik azonban ígéretesebbnek tűnik, ez ugyanis Unreal Engine 5-tel készül, és "szorosan közreműködik" benne maga Carpenter is. A rendező ekképpen nyilatkozott erről: 

"Mivel magam is nagy gamer vagyok, nagyon örülök, hogy segíthetek újra életre kelteni Michael Myers-t ebben a játékban, és remélem, hogy a frászt hozza rátok."

A honlaphoz eljuttatott sajtóközlemény alapján ezek a játékok lehetővé teszik majd, hogy újra átéljük a film pillantait és minden idők egyik legikonikusabb és legfontosabb horrorfilmjének szereplőit irányítsuk. Mindkét projekt a Compass International Pictures és a Further Front együttműködésével készül, de az Unreal Engine 5-ös játék még a fejlesztés elejénél tart.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mindenesetre a Boss Team Games vezérigazgatója, Steve Harris nagyon lelkesen a lehetőség miatt: 

"A Boss Team Games-nél mindenki nagy horrorrajongó, és a Halloween nyilvánvalóan különleges helyet foglal el a horrorrajongók szívében. Azzal, hogy olyan ikonikus karakterekkel dolgozhatunk, mint Michael Myers, és John Carpenter eredeti víziójára építhetünk, szó szerint egy álom vált valóra. A Boss Teamnél mindenki izgatott és megtiszteltetésnek érzi, hogy Malek Akkaddal és John Carpenterrel dolgozhatunk együtt, hogy egy olyan egyedülálló élményt nyújtsunk, amelyet a film és a videojátékok rajongói is imádni fognak."

Egyébként Michael Myers-t már most is irányíthatjátok, méghozzá a Behaviour Interactive horrorjátékában, a Dead by Daylightban, amelyben számos ikonikus filmes gyilkos játszható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)