Hirdetés

Újra kiadják a legelső Vaják képregényeket, rá se ismersz majd Geraltra

|

A divat megkérdőjelezhető irányba fordult a '90-es években, és ez a Kontinenst sem kímélte.

Hirdetés

Az elmúlt években a Dark Horse kiadó vált a The Witcher képregények otthonává. Egyes füzetek az eredeti regények sztorijait adaptálták, míg más kiadványok a videojátékos kánont bővítették. Még egy manga spin-off is érkezett a cégtől, amiben Geralt egy yokai-okra vadászó ronin lett.

Az egyetlen dolog, amiről eddig lemaradt a nemzetközi rajongótábor az az 1993 és 1995 között futott gyűjtemény. Az eredetileg Lengyelországban megjelent füzetek többnyire klasszikus történetekből építkeztek, de néhol Andrzej Sapkowski jegyzeteibe is beletúrtak.

Hirdetés

Ezeket a képregényeket Bogusław Polch illusztrálta (neki köszönhetjük néhány Vaják regény borítóját is), és Bogusławot bizony az akkoriban divatos fantasy rajzok stílusa vezérelte. Ennek köszönhetően Geralt és néhány mellékszereplő kevéssé emlékeztet önmagára, de legalább Yenneferre azonnal ráismertünk itt is.

A mi szempontunkból mindez azért érdekes, mert a '90-es évek füzetei új kiadást kapnak a Dark Horse jóvoltából. A The Witcher: Classic Collection összegyűjti a régi képregények mind a 6 számát, és egy 296 oldalas kötetben prezentálja azokat, immáron angol nyelven. A megjelenés 2025. március 18-án lesz esedékes, de az előrendelés lehetősége már most él az Amazonon keresztül. Egyelőre nincs hír arról, hogy magyar nyelvű kiadás is készülne, de reméljük a legjobbakat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)