Hirdetés

Újabb részletek derültek ki arról, hogyan történt a 2022-es Grand Theft Auto VI szivárgás

|

Ahogy az ilyen eseteknél általában, úgy most is egy alkalmazott figyelmetlensége segítette a "hackert".

Hirdetés

Nagyot szólt a Grand Theft Auto VI első előzetesének bemutatója, de talán még nagyobbat szólhatott volna, ha a fontos részleteket, például a helyszínt és a főszereplőket nem ismerjük meg egy 2022-ben történt szivárgás miatt. Az eset állítólag 5 millió dolláros veszteséget okozott a Rockstar Gamesnek, de nem befolyásolta a GTA VI ütemtervét, nem emiatt kell még legalább egy évet várnunk a játék megjelenésére.

Azt korábban is tudtuk, hogy egy Arion Kurtaj nevű fiatal egy hotelszobából, egy Amazon Fire Stick és egy billentyűzet segítségével hatolt be a Rockstar rendszerébe, csak az nem volt teljesen világos, hogy hogyan szerzett hozzáférést.

Hirdetés

Most ez is kiderülhetett: egy - a GTA V-ből kölcsönzött névvel - a Mors Mutual Insurance csatornán dolgozó videós mesélt az ügy részleteiről, akivel a Rockstar egyik meg nem nevezett alkalmazottja vette fel a kapcsolatot, miután közzétett egy videót a cégről, ami 700 ezer megtekintést ért el.

Kurtaj a Rockstar India egyik otthonról dolgozó munkatársát kereste meg egy álcázott e-maillel, amin keresztül sikerült hozzáférést szereznie az illető böngészési adataihoz, így például a céges Slackre is be tudott lépni, ahonnan már könnyen megkaparinthatta a videókat. A Rockstar India egyébként a GTA VI térképének egy területét, a Vice Beachet gondozza.

Kurtaj valószínűleg élete végéig börtönkórházban marad mentális problémái miatt. Azt, hogy az ügy miért volt igazán problémás, az alábbi videóban foglaltuk össze.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)