Hirdetés

Megörökölhető egy Steam-fiók? A Valve válaszolt

|

Valaki tudni szerette volna, hogy mi lesz a gyűjteményünkkel a halálunk után.

Hirdetés

Rengeteg játékos számára a Steam az elsődleges platform a játékra: azon keresztül vásárolják meg az alkotásokat, vesznek DLC-ket, szórakoznak a barátaikkal együtt, építgetik a közösséget, figyelik lázasan a leárazásokat és így tovább. Elképesztő értéket képviselhet egy-egy játékgyűjtemény, amelynek megóvására különféle biztonsági opciókat kínál a Valve, ugyanakkor lehetővé teszi azt is, hogy a családdal meg lehessen osztani a felhozatalt.

Igen ám, de mi van akkor, ha váratlanul meghal valaki, és rajta kívül senki más nem tudta a belépéshez szükséges adatokat? Adná magát, hogy a megvásárolt digitális videojátékok is személyes javaknak számítsanak, és ily módon meg lehessen őket örökölni, egy végrendelettel biztosítani lehessen, hogy nem marad gazdátlanul a fiók. Logikus lenne, de jelenleg nem így van.

Hirdetés

A Redditen felbukkant egy elgondolkodtató screenshot, amely egy kíváncsi felhasználó és a Steam Support között zajlott üzenetváltást örökített meg: az érdeklődő arra volt kíváncsi, hogy ha meghal, továbbadatja-e a fiókját az örökösének egy végrendelettel. Az ügyfélszolgálat azt válaszolta, hogy az account vagy a rajta lévő játékok átruházása nem lehetséges a vállalat irányelvei miatt. Nem biztosíthatnak  fiókhoz hozzáférést más számára, és nem vonhatják össze annak tartalmát egy másik fiókéval sem. 

A Valve álláspontja megosztotta a játékosokat. A reddites bejegyzés alatt rengetegen fejtették ki a véleményüket azzal kapcsolatban, hogy etikus-e ez a döntés a vállalat részéről. Természetesen sokan csalódtak, hogy nem adhatják át a fiókjukat, míg mások igyekeztek gyakorlatias megoldásokat keresni, és felmerültek különféle opciók. A legkézenfekvőbbnek azt találták, hogy simán adják át a belépéshez szükséges információkat és az örökös cserélje le a kártyaadatokat, ezzel kapcsolatban viszont felmerült, hogy ha valaki hosszabb ideig használ egy Steam-fiókot, mint egy átlagos ember élettartama, akkor az szemet szúr-e a vállalatnak és kizárás jár-e érte. 

Ez egyúttal tovább mélyíti a fizikai példányok és a digitális tartalmak birtoklása közötti árkot is, szóval a kérdés adja magát: nektek mi a véleményetek erről az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)