Hirdetés

A koronavírus miatt korhatáros játékkal tartják a lakásban a kínai gamereket

|

Bár egyszerű, felnőtteknek készült és kicsit pikáns is, de ami a legfontosabb, otthonmaradásra bírja a játékosokat ahelyett, hogy másokkal érintkeznének járvány idején.

Hirdetés

Egy "Veled vagyunk, Wuhan!" kezdetű poszttal vállalt szolidaritást az új típusú koronavírussal küzdő kínaiakkal a Kagami Works játékfejlesztő stúdió, hogy aztán egy meglepő, talán kissé meg is mosolyogtató, de végső soron abszolút értékelhető gesztust tegyen az ország gamerei felé. Az egyre több áldozatot szedő járvány miatt a kínai hatóságok már nem csupán a kül- és belföldi utakról szeretnék lebeszélni a lakosságot, hanem arra is kérik őket, hogy lehetőleg ne hagyják el az otthonukat se, ne érintkezzenek másokkal, így is csökkentve a fertőzés továbbadásának esélyét.

Hirdetés

Értelemszerűen az önként vállalt szobafogság ideje alatt nem árt, ha van az embernek mivel elütnie az idejét, és itt jön képbe a Kagami Works felajánlása. Tekintettel a kialakult helyzetre, a sikamlós körítése okán kizárólag nagykorúaknak szánt Mirror franchise-ból élő csapat úgy döntött, hogy szétoszt 45 ezer Steam-kulcsot a játékosok között, akiknek csupán a telefonszámukat kell megadniuk (így győződnek meg arról, hogy valóban Kínában él a kérvényező), és már kézhez is kapják az instant örömet ígérő alkotást. Mellesleg akkora érdeklődést váltott ki a kezdeményezés, hogy további 10 ezer kóddal megemelték a keretet.

Az elsöprően pozitív felhasználói értékelésekkel rendelkező Mirror visual novel és match-3 jellegű játékok keveréke, azaz mielőtt az ember közelebb kerülhetne a meghódítandó leányzókhoz, még le is kell győznie őket egy párharcban. A történet alakulása és a szereplők sorsa is a játékos döntésein múlik. Remélhetőleg ez sokaknak elég az otthonmaradáshoz, ha egyébként a józan észből éppen hiány lenne.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)