Hirdetés

Kiderülhetett, hogy Dr Disrespectet miért tiltották ki a Twitchről, a vádak súlyosak

|

A dokit 2020-ban, minden infó vagy hivatalos indoklás nélkül dobták ki a streamer platformról. Voltak ugyan feltételezések, de ennyire súlyos vádakra senki sem számított.

Hirdetés

Herschel Beahm IV, más néven DrDisrespect a Twitch platformjának egyik legsikeresebb tartalomgyártója volt. A doki a platform nagyjai közé tartozott, ezért is lepett meg mindenkit, amikor hivatalos indoklás nélkül letiltották őt 2020-ban. Az azóta eltelt években az emberek beletörődtek, hogy talán sosem tudjuk már meg a botrány hátterét, de néhány napja a Twitch egyik korábbi dolgozója felrázta a dolgokat.

Cody Conners, a Twitch korábbi céges menedzsere a streamer megnevezése nélkül a következőt posztolta Twitterre:

"Azért lett kitiltva, mert szexuális jellegű üzeneteket küldözgetett egy kiskorúnak a Twitch már nem létező suttogós rendszerén keresztül. Találkozni akart a lánnyal a TwitchConon. A döntéshozók számára ott volt minden bizonyíték a szövegben. Ügy lezárva srácok."

Hirdetés

Mivel a tweet férfiakra használt angol névelővel utalt az alanyra, és DrDisrespect tiltása az egyetlen, amiről eddig semmit sem tudtunk, mindenki elkezdte összekötni a dolgokat. Először ipari bennfentes és e-sport riporter Jake Lucky szólalt meg, aztán a sajtó is felkapta a sztorit.

Lucky tweetje alatt maga a doki is felbukkant, aki azzal kommentálta az ügyet, hogy minden el lett rendezve, a szerződésben foglaltakat kifizették, semmi törvénytelen nem történt:

A hírverésbe az iparági bennfentes, Rod Breslau is beszállt, aki 2020-ban többször is megpróbált utánajárni a témának. A tiltást követő első hónapokban Breslau azt gyanította, hogy egy komoly bűncselekmény állhat az egész mögött, később pedig leközölte, hogy nincs gusztusa tovább boncolgatni a dolgot. Conners vádjaira reagálva Breslau csak annyit mondott, hogy:

"Nem hazudtam."

Nathan Grayson játékújságíró szintén hasonló vádakról számolt be. Conners tweetjére reagálva Grayson elmondta, hogy "nem ez az első alkalom, hogy ezt hallom, de nem is a második...vagy a harmadik". Tekintettel a helyzet súlyosságára annyit azért még hozzátett, hogy a forrásai másodkézből származnak, és senki nem adott neki dokumentációt. Így ezek nem tekinthetőek hivatalos megerősítésnek. Végül Zachary Diaz, aki korábban a TikToknál és a Twitchnél is dolgozott, jelenleg pedig az OTK tanácsadójaként tevékenykedik csak annyit tett hozzá az egészhez, hogy "végre kiderült".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


És hogy miért most jönnek elő ezek a sztorik? Del Walker, játékipari veterán hozta a lehetséges választ:

"Sok titoktartási szerződésnek 4 év a meghatározott ideje. A tiltás 2020 júniusában történt."

A források megnevezése és konkrét dokumentumok közzététele nélkül mindezek továbbra is csak vádak maradnak, ezt fontos leszögezni, de az szinte biztos, hogy ennek a botránynak lesz folytatása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)