Hirdetés

Hogy micsoda?! A Like a Dragon: Yakuza sorozat színészei sosem játszottak a videojátékokkal

|

A szereplőgárda tagjai szerint az adaptáció készítői jó okkal akadályozták meg őket abban, hogy a Ryu Ga Gotoku Studio alkotásaival készüljenek fel.

Hirdetés

Hollywood ismét rákapott a videojátékokból készített filmek és sorozatok ízére, ez pedig - hogy csak az idei példákat vegyük alapul - sült már el nagyon jól (elég csak a Fallout sorozatra és Knuckles spin-offra gondolni), valamint nagyon rosszul is (lásd a most bemutatott Borderlands filmet). A 2024-es felhozatalt fogja erősíteni a Sega és a Ryu Ga Gotoku Studio közkedvelt szériájának, a Like a Dragon (leánykori nevén Yakuza) adaptációja is, amely mögött a Fallouthoz hasonlóan az Amazon áll. 

A Like a Dragon: Yakuza címmel érkező feldolgozás egy saját történetet mesél el, ami csak lazán inspirálódott a széria legelső, 2005-ös részéből. A történet két párhuzamos idősíkon, 1995-ben és 2005-ben játszódik a Kamurocho szórakozónegyedben, a középpontjában pedig a legendás főhős, Kazuma Kiryu áll, akinek tettei kihatnak nemcsak az alvilágra, hanem a gyerekkori barátjával, Akira Nishikiyamával való kapcsolatára is. A San Diego Comic-Conon már az első kedvcsinálót is megkaptuk a Like a Dragon sorozatból, ami hangulatos évadot ígér. 

Hirdetés

Kazumát Ryoma Takeuchi kelti életre, míg Akirát Kento Kaku alakítja és azt hihetnénk, hogy a színészek a Yakuza játékokkal készült fel a szerepre a még autentikusabb végeredmény érdekében, vagy éppen csak szórakozásból, de nem ez a helyzet. A GamesRadar+-nak nyilatkozva a színészek elmondták, hogy soha nem játszottak a Ryu Ga Gotoku Studio játékaival, sőt a sorozat kreatív csapata megkérte őket, hogy ne is kezdjenek bele, méghozzá jó okkal: 

"Ismerem ezeket a játékokat - a világon mindenki ismeri őket. De én nem játszottam velük. Szeretném kipróbálni őket, de megakadályozták, mert azt akarták, hogy a forgatókönyvben szereplő karaktert a semmiből építsem fel. Ezért döntöttem úgy, hogy nem játszom velük."

Kaku hozzátette, hogy úgy döntöttek, hogy megcsinálják a saját verziójukat, újraélik a karaktereket, átveszik a spirituális elemeiket és a saját képükre formálják őket. Volt egy világos vonal, amit meg akartak húzni az adaptációnál, és tisztelettel viszonyulnak az alapanyaghoz. 

A Like a Dragon: Yakuza október 24-én rajtol el az Amazon Prime Videón: rögtön három részt nézhetünk meg. Összesen hat epizódból fog állni az első évad.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)