Hirdetés

Hivatalos: filmek és sorozatok készülnek az Alan Wake és a Control alapján, de nem ez a Remedy egyetlen jó híre

|

Csupán idő kérdése volt, hogy a mozgóképes médiummal kokettáló Remedy-játékok utat találjanak a mozivászonra és a tévéképernyőre.

Hirdetés

Még az év elején tájékoztatta a nyilvánosságot arról a Remedy, hogy több évre visszatekintő együttműködését a 505 Games kiadóval lezárta, és ennek keretében visszavásárolta a Control jogait 17 millió euróért. Ahogy már akkor is sejteni lehetett, erre a lépésre azért került sor, hogy egy nagyobb, tőkeerősebb, jobb lehetőségeket kínáló partnerrel szerződhessen a finn stúdió. Kézenfekvő választásnak tűnt az Alan Wake 2 fejlesztését finanszírozó és a kiadást is vállaló Epic Games, ám végül másik cég lett a befutó.

A Remedy az Annapurnával állapodott meg a Control 2 közös finanszírozásáról és kiadásáról, ám az egyezség itt még korántsem ért véget. A felek eltökélt szándéka ugyanis filmeket és sorozatokat készíteni a Remedy franchise-ai, tehát az egyazon univerzumba tartozó Alan Wake és a Control alapján. A Max Payne-re és a Quantum Breakre azért nem terjedhet ki az együttműködés, mivel az előbbi a Rockstar Gamesen keresztül a Take-Two tulajdonában van, az utóbbi pedig a Microsoft IP-ja.

Hirdetés

A Remedy kapcsolódó közleménye szerint az Annapurna partnersége révén nemcsak a függetlenségét őrizheti meg a stúdió, de továbbra is teljes kreatív kontrollt gyakorolhat a szellemi tulajdonai felett. Eközben pedig gőzerővel zajlanak a Control 2 munkálatai, s bár a csapat tudja, hogy a rajongók ki vannak éhezve az információra, a türelmüket kéri mind a folytatás, mint a Condor munkacímű spin-off kapcsán.

Sam Lake is megszólalt az ügyben, aki örömét fejezte ki, hogy végre lehetőségük nyílik az Alan Wake és a franchise-okon átívelő Remedy univerzum kibővítésére egységes vízió mentén, átlépve a videojátékok birodalmának határain. A stúdió kreatív vezetője szerint az Annapurna a tökéletes partner ahhoz, hogy valóra váljon az álmuk, és meghódítsanak új médiumokat, elsődlegesen a filmet, és tévét.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)