Hirdetés

Egy játékbeli kard mása miatt tartóztattak le egy férfit

|

Anthony bizony jobban járt volna, ha fegyvertelenül indul erre a kalandra.

Hirdetés

Az angliai Warwickshire-ben futott össze a rendőrség Anthony Bray nuneatoni lakossal, aki közterületen sétálgatott egy fegyver 15 centis replikájával. A tárgy a The Legend of Zelda sorozatból ismerős Master Sword dizájnját vette kölcsön, és tulajdonképpen egy játékszerről van szó, de a hatóság ezt nem tudta figyelembe venni.

A kard hüvelyén található egy gomb, ami kilöki a pengét, és azt visszapattintva lehet játszadozni vele a végtelenségig, ha nem akarunk senkit bántani. Anthony Bray szerencsétlenségére a penge valódi fémből volt, és bizony alkalmas szúrásra, vágásra.

Hirdetés

A warwickshire-i rendőrség közleménye szerint Bray nyilvános helyen játszadozott a karddal, és ezt a kamerákon keresztül látva odamentek hozzá. A 28 éves férfi a replikával a kezében közelítette meg a rendőröket, amiért aztán azonnal le is tartóztatták őt. Bár a Master Sword pengéje sosem hagyta el a tokját, a hivatalos szervek úgy ítélték, hogy az használható lehetne félelemkeltésre. Azt később a férfi is elismerte, hogy mások fenyegetőnek találhatják a Master Swordot, de soha eszébe sem jutott azt fegyverként használni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ettől függetlenül a rendőrség úgy ítélte, hogy a játék alkalmas arra, hogy sérülést okozzon, így 154 fontra és 4 hónap börtönbüntetésre ítélték őt. Fontos itt megjegyezni, hogy Anglia ezen területén meglehetősen magas a késsel elkövetett bűncselekmények száma, így a szerveknek zéró toleranciájuk van az ilyen esetekkel kapcsolatban.

"Lehet találni olyan játékszereket, melyeknek nincs 15 centis pengéjük. Végig lehet sétálni egy utcán úgy, hogy ne magad előtt tartsd azt. Egy kis odafigyeléssel Bray elkerülhette volna ezt az egészet."

Nehéz belekötni a rendőrség érvelésébe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)