Hirdetés

PS3-as játékokat is képes lesz futtatni a PlayStation 5?

|

A Sony állítólag azon dolgozik, hogy bizonyos PlayStation 3-as játékok ne csak a felhő segítségével induljanak el a konzolon.

Hirdetés

Sokan őrzünk kedves emlékeket a kettővel ezelőtti konzolgenerációról, az Xbox 360 és a PlayStation 3 játékairól, kiváló sorozatokról, amik egykor meghatározóak voltak, ma viszont már pihennek. Míg a Microsoft viszonylag sok X360-as címet mentett át Xbox One-ra és Series konzolokra, a Sony nem tudott ilyen egyszerűen átjárást biztosítani a PS3 és későbbi gépei között, mert technikailag nem volt kivitelezhető. Kénytelen volt a felhőt segítségül hívni, így aki PS4-en vagy PS5-ön játszana PS3-as játékkal, annak mindenképp szüksége lesz stabil netkapcsolatra.

Most azonban állítólag mozgolódás van a háttérben.

Hirdetés

Az XboxEra podcast legutóbbi adásában az általában jól értesült Shpeshal_Nick azt állította, a Sony azon dolgozik, hogy válogatott játékokat natívan elérhetővé tegyen PS3--on. Konkrétan nem mondta meg, mely játékokról van szó, ahogy azt sem tudja, hogy a natívan futó címek esetleg jobb minőségben indulnak-e el, ahogy például a Red Dead Redemption vagy a Grand Theft Auto IV Xbox One-on és újabb gépeken.

Nem biztos, hogy sokan keresnék ma már a Killzone-ok, a Resistance-ok, az inFAMOUS-ök, a Motorstormok, vagy mondjuk a Heavenly Sword élményét, de mi csak örülünk, ha ezt a Sony másképp látja. Ti milyen játékok visszatérésének örülnétek?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)