Hirdetés

Örökre eltűnhet két kultikus horrorjáték

|

A kiadó kérésére távolítják el a The Suffering sorozat mindkét részét a GOG.com-ról.

Hirdetés

Már csak néhány napig lehet megvásárolni a Surreal Software (Drakan: Order of the Flame) 2004-ben és 2005-ben megjelent alkotásait a régi játékok egyik utolsó mentsváraként is ismert GOG.com-on, mielőtt a piactér üzemeltetői a kiadó kérésének eleget téve eltávolítanák azokat a kínálatból. Aki szeptember 1-jéig megvásárolja a The Suffering, illetve a The Suffering: Ties That Bind című külső- és belsőnézetes horrorjátékokat, az a törlést követően is hozzáfér majd a játékokhoz.

Egyelőre nem tudni, hogy mi áll a Warner Bros. Games döntése hátterében. Rendszerint akkor szoktak régebbi címeket kipaterolni a digitális áruházakból, ha lejár valamilyen licencmegállapodás, amit már pénzkidobás lenne meghosszabbítani, vagy ha újrakiadás, remaster vagy remake bukkan fel a láthatáron. Az utóbbira utaló tervekről még csak egy pisszenést sem hallottunk soha, de nem is ezért valószínűtlen, hogy ez lenne az oka, hanem a Warner vezetésének új üzletpolitikája miatt, amely elsősorban a már jól bejáratott franchise-okra fókuszál.

Hirdetés

A törlésen felül az is lelombozó, hogy nem szerveztek villámleárazást a távozó klasszikusok kedvéért, ezért egyenként 9,49 eurót kell leszurkolnunk, ha a kollekciónkban szeretnénk tudni őket. Annak idején egyébként mindkét epizód jobbára pozitív kritikákat kapott a szaksajtótól, és az eladások sem alakultak rosszul. Az első részre több mint 1,5 millióan haraptak rá PC-n, PlayStation 2-n és Xboxon. A folytatás iránt viszont már nem volt akkora az érdeklődés, holott ugyanúgy az exfelesége és a két gyermeke állítólagos meggyilkolása miatt halálra ítélt fegyenc, Torque bőrébe bújva kellett mindenféle természetfeletti rusnyasággal megküzdenünk.

The Suffering: Ties That Bind
The Suffering: Ties That Bind

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)