Hirdetés

Már a böngésződben is pörgetheted a Diablo 1-et

|

Ez a projekt nagyon nagy veszélyt jelent a munkaidő alatti hatékonyságunkra.

Hirdetés

Ha valaki egy kis nosztalgiázásra vágyna, akkor már akár a böngészőjén keresztül is visszatérhet Tristram falvába, hogy megmentse azt Diablo démonjaitól. A Diabloweb nevű, nyílt forráskódú projekt fejlesztése befejeződött, és az eredmény lenyűgöző: a teljes Diablo 1-et, annak kiegészítőjével együtt pörgethetjük most végig bármelyik böngészőn keresztül. Pár kattintás, és mehetsz is öldökölni a sötét kazamaták mélyére.

A Diabloweb alapja a DevilutionX, ami szintén egy nyílt forráskódú projekt volt. Ez utóbbi azt tűzte ki céljául, hogy az 1997-es klasszikus natívan legyen futtatható modern operációs környezetben is. A DevilutionX és a Diabloweb sikere lehetővé teszi nekünk, hogy a DIABDAT.MPQ fájl birtokában kiélvezhessük a Blizzard North csodáját.

Hirdetés

Az ezen a linken elérhető kalandba három különböző módon vághatunk bele. Egyrészt a fizikai lemezünkről feltelepítjük a Diablo 1-et és annak DIABDAT fájlját beledobhatjuk a böngészőnkbe. Másrészt a GOG verziót is letölthetjük, és onnan menthetjük ki a szükséges darabkát. A harmadik módszer a demó verzió, ahol nekünk nem kell csinálnunk semmit: a weboldal betölti a SPAWN.MPQ-t, de azzal csak egy apró darabkáját pörgethetjük le az alapjátéknak.

Én egy Windows 11-en futtatott Firefox-ban, a GOG verziót használva tudtam játszani a címet, minden fennakadás vagy bug nélkül. Azt hiszem, örökre itt is maradok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)