Hirdetés

Korábban soha, senki sem jutott el odáig a Tetrisben, mint ez a fiatal fiú

|

Egy tini srácnak sikerült eljutnia a Tetris 255-ös szintjére, és elérni a Rebirth ciklust.

Hirdetés

A Tetris-közösség egy újabb nagy mérföldkövet tudhat maga mögött. Michael "dogplayingtetris" Artiaga lett ugyanis a világ első olyan játékosa, akinek sikerült elérnie, és legyűrnie a NES-es Tetris 255. szintjét és átfordítania a programot a "rebirth" státuszba. A rajongók tudták, hogy amennyiben eléred ezt a szintet, akkor a játék újraindul a 0. pályától, de gyakorlatban ezt még nem látta senki.

Az eredeti Tetrisben volt egy programhiba, ami miatt az összeomlott a 155. szint után. Ezért is volt akkora szó, amikor Willis "Blue Scuti" Gibson "végigjátszotta a Tetrist" a 157. szint elérésével: ő átugrotta az első összeomlási pontot és sikeresen elnavigálta a játékot a 157-ig, ahol is aztán a program újra és újra kiakadt egy másik glitch miatt.

Hirdetés

A közösség Scuti köre után helyretette a NES-es Tetrist, így az már ténylegesen elnavigálható a 255-ig, ez pedig most Michael "dogplayingtetris" Artiagának sikerült is.

A 235. szinten még mindig van egy hiba, ami miatt 810 sort kell kiütni ahhoz, hogy eljuthasson a játékos a következő szintre. Ariagának ez is sikerült, de a 235-ös szint 20 percet vett el a teljes 80 perces futamból. A győzelem persze ettől csak még édesebb lett: 3300 sorral és másfél órányi megfeszített játékkal sikerült világ elsőként legyűrnie a 255. szintet, és visszafordítani a játékot.

Az elmúlt egy év elképesztő Tetris eredményeket szült. El sem tudjuk képzelni, hogy mi következhet még majd ez után.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)