Hirdetés

Világrekordot ért el a youtuber azzal, hogy 100 ezer dominót döntött el

|

Vigyázat: ha elkezded nézni a videót, közel 9 percig megigéz a látvány.

Hirdetés

Rengeteg dominóőrült él a világon, akik előszeretettel töltenek órákat azzal, hogy felállítsanak egy bonyolult ábrát, ami aztán percek alatt leborul, de pontosan ez adja az egész zamatát: a megnyugtató és koncentrációt igénylő kirakás, majd a dőlés kielégítő bámulása. Rengeteg más elfoglaltsághoz hasonlóan a dominózást is lehet profin űzni, és vannak belőle nagyszabású események is, ahol a cél a minél bonyolultabb kompozíciók megalkotása - és természetesen rekordok is születtek belőle. 

Lily Hevesh- aki YouTube-on Herves5 névvel vezet csatornát - nemrég világrekordot állított fel, miután 100 ezer dominót döntött fel egy lenyűgöző bemutató során. Lily és egy kilenc, nemzetközi építőből álló csapat tíz napot töltött azzal, hogy azt a rengeteg kis elemet egymás mellé rendezze, amire a washingtoni Nemzeti Építészei Múzeumban került sor. 

Hirdetés

Az installáció egyik része 33 láb és 3 hüvelyk, azaz több mint 10 méter magas volt, amivel Lilyéknek sikerült világrekordot felállítania a világ legmagasabb dominószerkeszetét összehozva, ezzel bekerültek a Guinness-rekordok közé. A dominókat július 20-án döntötték le, nyolc és fél percbe tellett, mire az utolsó dominó is eldőlt. Ezt alább visszanézhetitek, és bár a teljes átélésbe néhol belerondít, hogy nem minden elem viselkedik úgy, ahogy kéne, a végeredmény így is megigéző: 

A The Washington Post cikke alapján a 25 éves lány 10 éves korában kezdett el dominóművészeti alkotásokat készíteni, és lenyűgöző koncepcióinak köszönhetően már 4,14 millió feliratkozóval rendelkezik a YouTube-on. Lily szerint "amikor látja a dominók által keltett hatást, mozgóst és kinetikus energiát, akkor jön ki a dominóművészet igazi szépsége". Érdemes feliratkozni a csatornára, mert elképesztő videók vannak rajta, egy másik installációban például 18 ezer dominó segítségével rakta ki a Super Mario Bros. franchise ikonikus karaktereit: 

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)