Hirdetés

Valós katasztrófa felvételével reklámoztak, elnézést kértek a fejlesztők

|

Egy háborús játék esetében kifejezetten érzéketlennek hatott, hogy egy megrázó szerencsétlenség fotója került a képre.

Hirdetés

Általában azzal kerül mostanában a hírekbe a War Thunder, hogy fórumain a felhasználók titkos katonai dokumentumokat szivárogtatnak ki, ezzel próbálva bizonyítani igazukat. A Gaijin Entertainment sikerrel tartja életben a játékot immáron 12 éve, ami nem kis eredmény, de ők sem csinálnak mindent tökéletesen.

Egy ilyen játék felhasználói bázisának megtartásához folyamatosan érkező tartalmakra van szükség, és a tömeggyártás közben nem lehetetlen, hogy homokszem kerüljön a gépezetbe.

Hirdetés

Az egyik újabb marketinganyagukban felhasználták egy valós tragédia képét. Az 1986-os Challenger-katasztrófa az űrkutatás egyik legszomorúbb eseménye volt, és a világ élőben követte az egészet. A rakéta felrobbanása és 7 utasának azonnali halála az egész emberiséget emlékeztette, hogy az űr meghódítása veszélyes feladat. Ebből az eseményből húztak be egy füstfelhőt a művészek a War Thunder egyik promóciós képanyagának összeállításához.

Challenger disaster and Seek & Destroy wallpaper line up nearly perfectly
byu/HarryTheOwlcat inWarthunder

A felháborodás első jelei után a Gaijin azonnal közbelépett. Az egyik közösségi menedzser tisztázta a helyzetet:

"Szeretnénk bocsánatot kérni ezért. A robbanás képe része volt a művészek referenciacsomagjának, ahol a kontextus egyszerűen elveszett. Hétfőn átalakítjuk az anyagot, és odafigyelünk majd, hogy ez a jövőben ne fordulhasson elő. Még egyszer szeretnénk bocsánatot kérni."

Gyors elismerés, és javítási ígéret - az ügy ezzel le is zárult. Ha valamire nincs szüksége egy folyamatosan online játéknak, az egy hosszas, elhúzódó dráma.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)