Hirdetés

Tényleg lelövik az XDefiantet?

|

A Ubisoft elvárásait nem teljesítő lövöldéről azt pletykálják, hogy a napjai meg vannak számlálva. Megszólaltak a fejlesztők az ügyben.

Hirdetés

Bizonyos a játékipari "szakértők" "belső forrásokra" hivatkozva szétkürtölték a világban, hogy az Assassin's Creed Shadows azért késik, mert kiveszik belőle az egyik főszereplőt. Amikor a játékipar tényleges bennfentesei közölték velük, hogy nem ez a helyzet, akkor az említett "szakértők" hirtelen más nótát kezdtek el fújni.

Hasonló a helyzet a XDefiant körül is. Tagadhatatlan tény, hogy a játék alulteljesít: az indulást övező hype gyorsan alábbhagyott, és a játékosok ráébredtek, hogy egy sokadik Call of Duty-klónra keveseknek van szüksége. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Season 4 után kukába kerülne a játék, még akkor sem, ha sok "szakértő" ezt ígérgeti.

Hirdetés

Mark Rubin, a Ubisoft San Francisco feje és az XDefiant vezető fejlesztője elmondta, hogy ugyan a további tervekről majd csak október végén fognak beszélni, annyi biztos, hogy az XDefiantet nem fogják lekapcsolni egyhamar. Azt Rubin is elismerte, hogy a játékosszám bezuhant, de ennek nagyon konkrét okai vannak:

"Hogy tisztázzuk a helyzetet, nem, senki nem tervezi a játék lekapcsolását a Season 4 után. A héten tárgyaltunk a Year 2 tartalmairól. Jelenleg azonban kizárólag a technikai háttér fejlesztésére koncentrálunk (a netkóddal együtt) a Season 3 és 4 bővítése mellett."

"Egyelőre szinte semmilyen marketinget nem folytattunk, így igen, a számaink csökkentek, de ez azért van, hogy a csapatunknak legyen ideje helyrerakni az alapokat. Ha ez megtörtént, akkor többet fogunk költeni marketingre, és megpróbálunk majd új és régi közönségeket is behúzni a játékba."

A valóság általában feleannyira sem sötét és bonyolult, mint amennyire azt sokan szeretik beállítani. Ettől függetlenül azért kérdéses, hogy milyen tartalmakkal tudnak majd előállni a soron következő szezonokra, miközben a fejlesztőcsapat nagyja a technikai problémák elhárításán dolgozik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)