Hirdetés

Tényleg jön a Half-Life 3?

|

Ismert szivárogtató fedett fel egy új Half-Life játék létezését igazoló bizonyítékokat.

Hirdetés

A napokban ástam elő az Orange Boxomat egy kis nosztalgia kedvéért, és egy ismerősöm emlékeztetett arra a vicces sorra a borítón, mely így hangzik: "az eddigi legteljesebb Half-Life 2 gyűjtemény". Akkor - tegyük hozzá, hogy teljesen jogosan - azt feltételeztük, hogy érkeznek idővel további gyűjtemények, de legalább is extra epizódok. Nagyobbat nem is tévedhettünk volna.

Azt mostanra talán mindenki tudja, hogy a fejlesztők az elmúlt 20 évben kísérleteztek különböző Half-Life prototípusokkal és ötletekkel, de egyikből sem lett semmi, addig, amíg az Alyx VR koncepciója fel nem keltette a Valve döntéshozóinak érdeklődését. Az Alyx aztán megjelent, bezsebelte a jól megérdemelt dicséretet, ám azóta se jött hír a folytatásról.

Hirdetés

Ezen a tarthatatlan állapoton változtatott most Gabe Follower, aki egy új videóban szedett össze minden bizonyítékot a Half-Life 3 érkezésére. Ő volt az, akik korábban lerántotta a leplet a Deadlock projektről, ezúttal pedig kimondottan a Valve új játékának fájljai közül túrt elő utalásokat.

Ha minden igaz, a következő Half-Life játék címe Half-Life Xen lesz, és az Alyx közvetlen folytatásaként szolgálhat. Ott veszi majd fel a cselekmény fonalát, ahol a VR epizód véget ért, és nagyrészt a Xen dimenziók közti világán fog játszódni. A jelentés szerint félig nyílt helyszínként járhatjuk majd be, ahol "okos NPC-k" beszélnek majd hozzánk. A HLX-ben váltják majd egymást a nappalok és éjszakák, és egy különleges éghajlati rendszer tartja frissen a világot.

Ezekre utalásokat a Deadlock adatai között talált Gabe Follower, aki még a HLX hibajelentő ablakát is előásta a Deadlock konfigurációs fájljai közül. Annak idején így szivárgott ki a Counter-Strike 2 is, aminek hibajelentő ablakát a Dota 2-ben találták meg a bányászok.

Az nyilvánvaló, hogy a Valve kísérletezik valamivel, de hogy ki is adja-e valaha ezt a játékot, arra nem feltétlenül vennénk mérget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)