Hirdetés

Szerzői jogok megsértése miatt szállhatott rá a Skibidi Toilet készítője a Garry’s Modra

|

A Garry's Mod készítője, Garry Newman számolt be a váratlan DMCA-értesítésről, az alkotó azonban tagad.

Hirdetés

Legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy egyszer film és sorozat fog készülni az eredetileg viccnek szánt, ám mára komplett szériává és az alfa generáció körében jelenséggé alakult Skibidi Toilet emberfejű vécéiről. Az első Skibidi videót mostanáig több mint 42 millióan látták, így nem meglepő, hogy rövidesen a készítő is meglátta az ebben rejlő pénzkereseti lehetőséget.

A Garry's Mod készítője, Garry Newman a minap arról számolt be, hogy a videóért felelős, DaFuq!?Boom nevezetű felhasználó szerzői jogok megsértésének vádjával szállt rá a Garry's Modra.

A DMCA-értesítésben az áll, hogy hogy a Titan Cameraman, a Titan Speakerman, a Titan TV Man és a Skibidi Toilet mind bejegyzett szerzői jogok, és hogy "jelentős bevétel" keletkezett a jogosulatlan használatuk miatt. A figyelmeztetésben kitértek arra is, hogy bizonyos eszközöket "reklámozásra" használtak, viszont "semmilyen licencelt Steam, Valve vagy Garry's Mod tartalom nincs a Skibidi Toilethez kapcsolódóan". 

Hirdetés

Gary Newman a Garry's Mod s&box Discord szerverén egy képernyőfotót közzétéve jelentette be a híreket és írta:

"Tudod, hogy mi rosszabb, mint a Nintendo DMCA-ja? A Skibidi Toiletes srácok is küldtek egy DMCA-t. Komolyan mondom. Elhiszed ezt a pofátlanságot?"

Tudniillik néhány hónappal ezelőtt a Nintendo ügyvédjei is betalálták a Garry's Modot, ennek eredményeképpen pedig a csapat kénytelen volt eltávolítani a játékból minden, a Nintendóval kapcsolatos tartalmat az elmúlt 18 évből.

Órákkal azután, hogy Newman nyilvánosan is bejelentette a DMCA-csapást, egy DaFuq!?Boom! névre keresztelt Discord-felhasználó jelent meg a szóban forgó szerveren. A fiók tulajdonosa azt állította, hogy a Skibidi Toilet készítője semmiféle DMCA-t nem adott ki.

"Van rá mód, hogy valahogyan kapcsolatba lépjünk Garryvel? Én NEM támadtam be a Garry's Modot, és próbálom megérteni, hogy mi van még a levélben írva!"

- írta a felhasználó.

A hivatalos megkeresésekre egyelőre egyik fél sem reagált.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)