Hirdetés

Szerinted szerencsejáték a Balatro? Az alkotója nagyon kiakadt ezen a vádon

|

LocalThunk gyűlöli a szerencsejátékokat, ezzel együtt most pont azzal vádolták meg, hogy kapudrogot készített a kaszinózáshoz.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy kívülről a Balatro egy újfajta pókernek tűnik, de a valóság ennél jóval árnyaltabb. A fejlesztő, LocalThunk ugyan ismerős terminológiát és mechanikákat használt, de amennyire csak lehetett, kivájta a szerencsejátékokra jellemző elemeket projektjéből - a véletlenszerűségen kívül természetesen.

Helyükre valódi roguelike élményeket csempészett, aminek köszönhetően a Balatro hatalmas sikerré is vált. Ez a siker persze kritikus hangokat is hozott magával, hiszen mindig akad valaki, akit zavar a fagyöngy - hogy South Park klasszikusokkal vonjunk elavult párhuzamokat.

Egy Twitter felhasználó azzal vádolta LocalThunkot, hogy a Balatro (és az ahhoz hasonló címek) igazából csak arra szolgálnak, hogy bevezessék a fiatalokat a kaszinózás világába.

Hirdetés

A fejlesztő a vádaskodásra válaszolva a következőt reagálta:

"Lehet, hogy ez furán hangzik, de gyűlölöm a gondolatát is annak, hogy a Balatroból egyszer szerencsejátékot csináljanak. Ezért is kötöttem ki a végrendeletemben, hogy a Balatro IP-t soha ne adhassa el senki szerencsejáték cégeknek vagy kaszinóknak."

A Balatro 204. február 20 után lekerült a Nintendo Switch üzletéből mert nem tudták eldönteni, hogy a tematika miatt emelni kellene-e annak korhatárbesorolását. Akkor LocalThunk elrendezte a dolgot, mindenkit meggyőzve arról, hogy ez nem szerencsejáték, így a Balatro visszakerülhetett a digitális polcokra. Már akkor túl lehetett volna lépni ezen a kérdésen, mindenesetre az kiderült, hogy ez a játék sosem torzulhat egyszerű szerencsejátékká, ahogy egyébként 2 perc aktív figyelem után világossá válhat, hogy nem is az.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)