Hirdetés

Sosem játszottak még ennyien a Steamen kontrollerrel, és az is kiderült, hogy melyik a legnépszerűbb típus

|

Pár év alatt megháromszorozott a kontrollerhasználat aránya a legnagyobb PC-s platformon.

Hirdetés

Miközben beharangozott egy új Steam kontrollert - igaz, nem saját gyártásút -, a Valve nyilvánosságra hozott egy sor érdekes statisztikát is a kontrollerekkel kapcsolatosan. Ezekből megtudhatjuk például, hogy miként alakult a játékvezérlők használatának aránya a Steamen az utóbbi években a PC-s ökoszisztémában alapvetésnek számító egeres és billentyűzetes irányítással szemben, illetve az sem titok többé, hogy melyik kontrollertípust választják a legtöbben.

Noha a Valve nem merült el túlságosan a részletekben, és konkrét számok helyett százalékokkal szolgált csak, azt semmiképp sem szabad elbagatellizálni, hogy 2018 óta megháromszorozott a napi átlagos játékvezérlő-használat, vagyis 5-ről 15 százalékra emelkedett, amiből egyenesen következik, hogy az egér-billentyűzet kombó maradt a domináns irányítási metódus, de 95-ről 85 százalékra zsugorodott a napi átlagos használat aránya.

Hirdetés

A regisztrált játékalkalmak 42 százaléka során vették igénybe a Steam Bevitel szolgáltatást, míg a játékhoz használt kontrollerek 59 százaléka valamelyik Xbox vezérlő volt. Eközben a PlayStation kontrollerek aránya 26 százalékot tett ki, míg a 2022 februárja óta kapható Steam Deck már 10 százalékot mondhat a magáénak a tortából.

Mivel láthatóan egyre többen választanak valamilyen kontrollert, amikor leülnek játszani steames játékaikkal, ez arra ösztönzi a Valve-t, hogy folyamatosan fejlessze a kimondottan ezt a réteget célzó szolgáltatásokat és funkciókat. Emiatt tervezték át a Nagy Képet a Steam Deck mintájára, vált egyszerűbbé a játékvezérlők konfigurálása, működik jobban a giroszkópos kontrollerek támogatása, jelentek meg a virtuális menük, erősödik az együttműködős a Sonyval a játékvezérlői támogatásának érdekében, valamint készült új, az Xbox One és Xbox Elite játékvezérlők jobb támogatását eredményező illesztőprogram a Windowshoz.

Ti milyen kontrollert használtok a steames játékaitokhoz?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)