Hirdetés

Régóta hiányolt funkcióval gazdagodott a Steam

|

A Steam Játékfelvétel segítségével bármilyen külső eszköz vagy alkalmazás nélkül rögzítheted, ahogy játszol.

Hirdetés

A Valve kevéssel ezelőtt adta a világ tudtára, hogy előállt egy teljesen új rendszerrel. A Steam Jatékfelvétel megoldása pontosan azt csinálja, amire gondolnál: a háttérben rögzíti az élményeidet, és segít lementeni vagy megosztani azokat.

A keretrendszer az Nvidia és az AMD hardveres kódolóit használja a felvételek készítéséhez, de fontos tudni, hogy csak és kizárólag a játéktartalmat rögzíti. Se a Steam overlay, se semmi más nem bukkan majd fel az így készült videóban.

Hirdetés

PCGamer munkatársai tesztelték az egyelőre bétaként elérhető megoldást. A Steam béta kliensében létező opciót bekapcsolva megadhatjuk, hogy hova, mennyit és milyen minőségben tároljon a rendszer. Alapvetően 120 percet rögzít magas felbontásban, de ez a 120 perc a választott minőségtől függően elfoglalhat 1,35 GB-ot vagy akár 21,6 GB-ot is. Az audio opciókat is variálhatjuk, így ha szeretnénk, akkor csak a játék hangjait rögzíti a Steam, de a mikrofonunk felvételét is rácsaphatjuk a videóra.

A kész alapanyagot egyébként átfésülhetjük, kivághatjuk belőle a nagyobb pillanatokat, és azonnal tovább is oszthatjuk azokat a közösségi felületeken vagy a Steam chaten belül.

Nyilván nem annyira részletgazdag a kidolgozottsága, mint egy OBS-nek, de nem is ez a cél. A Játékfelvétel funkcióval könnyen és gyorsan menthetjük le kedvenc pillanatainkat, és használhatjuk fel azokat, úgy ahogy szeretnénk. Az egész megoldás ráadásul a hordozható Steam Decken is működik majd. Ha érdekelnek a funkció részletei, akkor ezen az oldalon még több apróságot olvashatsz róla.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)