Hirdetés

Reagáltak a The First Descendant fejlesztői a lopás vádjára

|

A Nexon közleményt adott ki, miután a Forbes egyik munkatársa beszámolt róla, hogy a játék számos elemében hasonlít a Destiny 2-re.

Hirdetés

A napokban számoltunk be róla, hogy miután elrajtolt a Nexon free-to-play sci-fi TPS-e, a The First Descendant, és bekerült a legnépszerűbb steames címek közé, a Forbes egyik szerkesztője, Paul Tassi rávilágított, hogy az alkotás nemcsak inspirálódott olyan szolgáltatáslapú lövöldékből, mint a Warframe, a The Division és a Destiny, hanem utóbbit konkrétan le is másolta.

Tassi ezt különböző összehasonlításokkal szemléltette, a legegyértelműbb bizonyíték pedig a The First Descendant ikonjai voltak, amik megszólalásig hasonlítottak azokra, amiket a Destiny 2-ben láthatnak a játékosok. A hírt felkapta az internet, így csak idő kérdése volt, hogy eljusson az érintettekhez is, a kiadásért és fejlesztésért is felelős Nexon pedig reagált is a vádakra. 

Hirdetés

A dél-koreai vállalat a Forbesnak juttatott el egy közleményt, amelyről az egész doglot kirobbantó munkatárs, Tassi számolt be Twitteren/X-en. Alább olvashatjátok a Nexon szavait, amelyben elismerte, hogy fejlesztői valóban inspirálódtak a Destiny 2-ből, és cselekedni fognak az ügyben: 

"A The First Descendant, mint looter shooter játék, a műfaj többi képviselője iránti mély szeretettel és tisztelettel lett kifejlesztve. A Destiny 2-t, mint világszerte ismert looter shooter játékot a csapat személyesen is csodálta és tisztelte, és inspirációként szolgált a fejlesztési folyamat során. Komolyan vettük a felvetett aggályokat, és úgy döntöttünk, hogy kiigazításokat hajtunk végre annak érdekében, hogy az esetlegesen hasonlónak tűnő képek egyértelműen tükrözzék játékunk egyedi identitását. Még jobbá fogjuk tenni a játékot a looter shooter műfaj rajongói számára".

Az Unreal Engine 5-tel készült, ingyenesen játszható The First Descendant már elérhető PC-re (Steamen), PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re. Ti próbáltátok már? Ha igen, felfedeztetek hasonlóságokat a Destiny 2-vel kapcsolatban?

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)