Hirdetés

PC-re is megjelent a God of War Ragnarök, és a Steamen azonnal lepontozták

|

A PC-s játékosok haragját nem a port minősége váltotta ki.

Hirdetés

A statisztikák alapján nagyon bejött a Sony azon üzleti stratégiája, hogy a PlayStation 5-ös változat után kisebb-nagyobb hatásszünettel PC-re is átköltözteti a saját fejlesztésű játékait, és ez alól a 2022-ben PS4-re és PS5-re is megjelent God of War Ragnarök sem lehetett kivétel. A vállalat idén májusban jelentette be, hogy Kratos legutóbbi kalandja lesz a következő a portok sorában, majd pár hónappal később az is kiderült, hogy milyen gép kell a futtatásához különböző beállítások esetében. 

A Sony tavaszi ígéretét betartva pontosan szeptember 19-én érkezett meg a God of War Ragnarök PC-re (a Steamen és az Epic Games Store kínálatában is megtaláljuk), de a jelek szerint sokak örömét elrontotta, amikor szembesültek vele, hogy több kell a játék elindításához a Valve digitális áruházánál. 

Hirdetés

Aki ellátogat a God of War Ragnarök steames adatlapjára, az láthatja, hogy a Sony Santa Monica és a Jetpack Interactive közös portját igencsak lepontozták, az összesített értékelés mintegy 3344 felhasználó véleménye alapján vegyesnek ítéli meg a játék minőségét. A negatív értékeléseket megnézve rá lehet akadni olyanokra is, akiknek az egeres irányítással van problémájuk, egyesek pedig azt kifogásolják, hogy a hivatalos gépigény nem teljesen felel meg a valóságnak, de a legtöbb elégedetlenkedő amiatt tolta rá a nem ajánlott plecsnit a portra, mert a játék futtatásához szükséges a PlayStation Network-fiók, valamint az is, hogy az utóbbit összekapcsoljuk a steames profillal. 

"Mi a francért van szükség PSN-fiókra egy single player játékhoz?! Már kifizettem a teljes árat érte. Az értékelésem mindaddig negatív marad, amíg a Sony nem lép az ügyben."

- írta az egyik felhasználó, és rengeteg hasonlót lehet olvasni az értékelések között. Hasonló történt a Helldivers 2-vel is tavasszal, amikor a Sony ugyanúgy rá akarta erőltetni a PSN-fiókot és annak összekapcsolását a PC-s táborra, majd pár nappal később még tetézte ezt, amikor 177 országban állította le a PC-s Helldivers 2 értékesítését. A vállalat ezt követően szinte azonnal megfutamodott, és 200 ezer gyors szavazat kellett hozzá, hogy helyreálljanak a Helldivers 2 steames értékelései. Remélhetőleg valami hasonló forgatókönyv fog lejátszódni a God of War Ragnarök portja kapcsán is.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)