Hirdetés

5 fegyver, amit csak egy bakageta hagy otthon mongol invázió idején

|

Egy méretes ódacsival a kezében bárki kemény legénynek érezheti magát a Kami és Simo szigeteken, de nem kell ritcsinek lenni ahhoz, hogy némi stílust is vigyél a repertoárodba.

Hirdetés

A kamik is büszkék lesznek rád, ha végre nem apád fegyverszekrényéből szerelkezel fel, és egyébként is a rókatündér mind a kilenc farka áldjon meg, immár a Kamakura-kor derekán járunk, tessék ennek megfelelően viselkedni. Természetesen ránk most is számíthatsz, adunk is gyorsan öt remek tippet, amelyeket ha megfogadsz, nincs az a csinos kis josei, aki ellenállna neked, és nem lesz olyan mongol heisi, aki szembe mer szállni veled - ha mégis, akkor pedig garantáltan a sírjuknál kortyolhatod a szakét.

Hirdetés

Kodacsi közül mindenképp köss egyet a derekadra, ez talán a legfontosabb. Ha pedig már úgyis lesz nálad egy rövidkard, akkor érdemes rögvest a kiskamaszoknak való tantó és a kölyköknél még talán mosolygás nélkül is elviselhető vakizasi helyett egyből egy rókabőrrel bevont markolatú katana legyen a választottad. Fontos, hogy a tokot (szaja) és a markolatvédőt (cuba) is külön arra szakosodott mester készítse el neked, hitvány munkát szégyen lenne kézbe venni, erre különösen ügyelj, ellenkező esetben a mongolok is csak röhögni fognak rajtad.

Igen, mondanod sem kell, nyilván a katana csak akkor lehet kodacsi, ha van mellette egy hozzá passzoló tacsi is, így rögtön eljutottunk a második ponthoz. Ez az övre éllel lefelé felfüggesztett, 127 centiméteres hosszúkard úgy szeli majd a mongol koponyákat, mintha csak rizspapírból készültek volna. Értelemszerűen a balodon kell viselned, ott azért nem tartunk, hogy az újhullámos trendek megtörjék ezt a régi szokást.

Nem véletlenül tartja a régi japán mondás, hogy "ha nálad a csigiriki, indulhat a csihipuhi". Szára készülhet bambuszból vagy vasból, mi az utóbbit javasoljuk, így jóval tartósabb fegyverrel bővülhet a készleted, és nem kell folyamatosan szervizeltetni. Lánc tekintetében bolond, aki nem a visszahúzható verziót választja, ezen felül viszont a döntés szabadsága a tiéd. Különösen extrém esetekben egyébként opció lehet még a csigiriki egyik változata, egészen pontosan kuszarigama, ami esetében a szárhoz lánccal rögzített másik bot végén még egy kaszás penge is emeli az élményeket.

Szálfegyver nélkül ki se lépj a dódzsó ajtaján! Egy jóféle naginata mindig remek szolgálatot tehet, szóval ezt is tartsd a kezed ügyében. Ha szeretnéd, akkor a kardokhoz hasonló keresztvasat is kérhetsz rá, sőt érdemes egyébként egyből egy kardkovácsot meglátogatnod, hiszen a 30-60cm-es naginata pengét ugyanolyan módon kovácsolták mint a hagyományos japán kardokat, így időt és pénzt is spórolhatsz - hiszen több rendelés esetén csak ad már neked valamiféle kedvezményt a kovácsmester.

Végezetül még egy felsőpolcos jumi kell a válladra, és már mehetsz is a csatába, vagy épp csajozni, ahogy a kedved tartja. Az aszimmetrikus japán íjak mint azt te is tudod bambuszból és lombos fából készülnek, nem mindegy azonban, hogy milyen fajtákat választasz ki. A bambusz lehet akár madate- vagy moso-fajta, a lombos fa pedig csak eperfa, ecetfa vagy vadgesztenye. Aki mással akarja kiszúrni a szemed, azt vigyék el az kappák. 

Ha megfogadod ezeket a tanácsokat, akkor garantáltan megfordulnak majd utána a fiatal hölgyek, a rühes mongolok pedig hajukat tépve menekülnek abban a pillanatban, hogy megpillantottak téged - már ha van egyáltalán hajuk, ezeknél a kutyáknál sosem lehet tudni.

Ez a cikk azért született, hogy átérezd a XII. századi Japán hangulatát egy képzeletbeli online életmód magazin tükrén keresztül. A korszakban játszódó Ghost of Tsushima a mai naptól fogva megvásárolható PlayStation 4® konzolra. Vásárold meg erről az oldalról, és harcolj Jin Sakai, az utolsó tsushimai szamuráj bőrébe bújva a mongol hordák ellen!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)