Hirdetés

Összehasonlító videó mutatja meg, a PC-s Red Dead Redemption mivel tud többet a konzolos kiadásnál

|

A PlayStation 5-ön futó Red Dead Redemptiont vetették össze a PC-s trailerrel.

Hirdetés

A Cycu1 nevű YouTube csatorna tegnaő közzétett egy összehasonlító videót a Red Dead Redemption Remaster PC és PS5 verziói között. Az eddig megfigyelt információk alapján a PC- kiadás vizuális és grafikai szempontból bizony előnyt élvez a PS4/PS5 verzióval szemben.

Az összehasonlítás során azonos jeleneteket használtak mindkét kiadás esetében. A PC-s felvétel a nemrégiben megjelent trailerből származik, míg a PS5-ös verzió gyakorlatilag nem más, mint a PS4-es build, amely a visszafelé kompatibilitásnak hála futtatható az új konzolon.

Hirdetés

A videóban megfigyelhető, hogy a PC verzió színkorrekciója és világítási rendszere javult, emellett jobb árnyékokkal, nagyobb látótávolsággal és fejlettebb bloom-effektekkel rendelkezik. Azonban a 1:50-nél látható első összehasonlító jelenet nem tükrözi hűen a PC verzió előnyeit; sokan inkább a PS5 verzió színkorrekcióját preferálják. A Marston mögött elhelyezett fényhatás PC-n furcsán néz ki, ami szintén aggasztó lehet.

Bár a Red Dead Redemption Remaster nem csupán a Nintendo Switch-es vagy PS4/PS5 verzió átkonvertálása, a textúrák sajnos semmit sem változtak a jelek szerint. Ez nyilván sokaknak csalódást okoz, mivel a magasabb minőségű textúrák javítanák az immerziót. A modder közösség persze valószínűleg ezeket a problémákat hamarosan orvosolja, de azért nem ezt várná el az ember egy ilyen újrakiadástól.

A Red Dead Redemption PC-s verziója október 29-én érkezik, és a játékhoz Rockstar fiók szükséges, ára pedig 50 euró (kb. 20 ezer forint) lesz. Bár a PC-s kiadás jobb grafikai minőséget kínál a PS4/PS5-ös változathoz képest, sokan úgy vélik, hogy a magas ár nem indokolt - ezt mindenki döntse el maga.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)