Ha csak annyit mondunk, hogy Lucky Savory Latte, az önmagában még veszélytelennek tűnik. Az új kávékülönlegesség a kínai újév örömére készült, és a kínai Starbucksokban kapható, de a lényeg, hogy disznóhúst használnak a díszítéshez és az ízesítéshez is.
Igen, a képen bizony egy szelet malac, és a szósz a disznóhúsfogyasztás gasztronómiai élményét kölcsönzi az emberiség kedvenc reggeli italának. Az élményt 68 yuanért vagyis kb. 3400 forintért élvezhetnénk ki, ha lenne erőnk most elmenni odáig.
A Starbucks közleménye szerint a cél az volt, hogy az ital passzoljon a kínai évkezdés szokásaihoz, és ezért is kapható csak Kínában.
A közösségi média felületein persze azonnal megindult a kiváncsiskodás egy esetleges nyugati megjelenés kapcsán, de nagyon úgy tűnik, hogy a disznóhúsos kávé élménye megmarad a kínai kuncsaftoknak.
Mint az ital hatalmas rajongója, hajlamos vagyok a legfurább kombinációkat is kipróbálni, de ez lesz az a variáció, amelyet viszonylag kevés megbánással fogok kihagyni így.
Ti hogy vagytok ezzel?