Hirdetés

Nagyot megy a Warhammer 40,000: Space Marine 2 a Steamen, megdöntött egy fontos rekordot

|

A kritikusok után a játékosokat is elvarázsolta a Saber Interactive alkotása.

Hirdetés

Nem kevesebb mint 13 évet kellett várnunk rá, de megérte, a 2011-es Warhammer 40,000: Space Marine utódja nemcsak folytatásként állja meg a helyét, de olyan AAA kategóriás alkotásként is, amely sikeresen megidézte az X360-as/PS3-as éra szellemiségét, amikor még nem akart boldog-boldogtalan soulslike-okra jellemző megoldásokat erőltetni az akciójátékokba. A szaksajtó túlnyomó része értékelte ezt, ahogy mi sem fukarkodtunk a dicsérő jelzőkkel.

Ennél is fontosabb azonban, hogy a játékosok is lelkesen vetették bele magukat Demetrian Titus második kalandjába, méghozzá nem is kevesen. Már sztenderd kiadás rajtját megelőző napokban is bőven százezer fölé kúszott a Steamen az egyszerre aktív űrgárdisták száma, de azóta újabb csúcsokat hódított meg a Space Marine 2, és ennek köszönhetően sikerült megdöntenie egy fontos rekordot is.

Hirdetés

E sorok írásakor picivel több mint 120 ezren kaszabolják a tiranidákat, de tegnap volt olyan pillanat, amikor 225 690-en szolgálták az Istencsászárt a SteamDB nyilvántartása szerint. Könnyen meglehet, hogy ez a szám a következő napokban még magasabbra emelkedhet, elnézve a Saber Interactive játékát övező lelkesedést, de már most is átadhatjuk neki a legtöbbet játszott Warhammer, illetve Warhammer 40,000 alkotásnak járó trófeát, amit egészen mostanáig a Total War: Warhammer 3 őrizgetett. A Creative Assembly monumentális stratégia játéka esetében 166 754 fő jelentette a csúcsot.

Reméljük, hogy PS5-ön és Xbox Series X|S-en is hasonló fogadtatásban részesült a Space Marine 2, mert akkor több mint valószínű, hogy nem kell újabb 13 évet várnunk a harmadik részre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)