Hirdetés

Most épp a Manor Lords miatt balhéztak össze a játékfejlesztők

|

Érvek ütköztek egymással, de érezhetően vannak itt bizony keményebb indulatok is.

Hirdetés

Az év első sikerjátékai kisebb produkciók voltak, melyek népszerűsége mostanra megcsappant. Sokan vitatkoznak épp azon, hogy a Helldivers 2 hatalmas visszaesése mennyire katasztrofális, miközben a játékot még mindig egy mutatós, 30 000 fő körüli játékostábor pörgeti minden áldott nap.

Múlt hétvégén a Hinterland stúdió (The Long Dark) elnöke, Raphael van Lierop egy hosszas LinkedIn posztban beszélt egy hasonló témáról. A célkeresztben a Manor Lords volt, ami szerinte tökéletes példája a "korai hozzáférésű játékok veszélyes helyzetének, amikor egy kis csapat játéka találkozik egy éhes közönség valóságával".

Hirdetés

Lierop azzal kezdte a mondókáját, hogy a véleménye nem a Manor Lords minőségét vagy a beleölt szenvedély lehetséges hiányát méltatja. Szerinte a probléma az, hogy "nagyon kevés van ebben". Így fogalmazott:

"Egy erős alaprendszerrel indult a játék, de kevés tartalom van hozzá. Egy ennyire játékmenet dominálta címnél szükség van több pályára, játékmódra vagy valamilyen procedurálisan generált változatosságra a frissesség megtartásának érdekében. A Manor Lords ezek közül egyikkel sem rendelkezett. Ha 5-10 órát játszottál vele, akkor ennyi volt."

Lierop szerint a probléma ott van, hogy hiányoznak a nagy tartalmi frissítések. A megjelenést követően földbe állt az egyidejű játékosszám, ami mondjuk eleve nem ritka trend a korai hozzáférésű címek esetében. Ettől függetlenül tartja magát ahhoz a véleményéhez, hogy a Manor Lords kívánságlistás számait és a hype-ot elnézve, mind a kiadónak, mind a fejlesztőnek fel kellett volna készülnie a tartalmi támogatásra.

A Manor Lords kiadójának elnöke, Tim Bender is látta a LinkedIn posztot, és nem fogadta azt nagyon jól. Szerinte Lierop megjegyzései túl kemények voltak, és válaszul Bender sem finomkodott:

"Ez pontosan az a megzavarodott, végtelen növekedési vágy és a 'vonalnak felfelé kell mennie' elvárás, ami annyi problémát okoz a játékiparban."

Bender a válaszában arról beszélt, hogy a sikernek nem kellene egy folyton gyorsuló futógéppé válnia, amin a fejlesztők addig kínozzák magukat, amíg vagy mentálisan vagy fizikálisan össze nem omlanak. Nem mindennek kell egy szolgáltatásalapú pénzgyárnak lennie, ezzel a hozzáállással pedig nehéz nem egyet érteni.

A két alkotó ugyanakkor elbeszéltek egymás mellett. Lierop egy későbbi posztban tisztázta, hogy a korai hozzáférésű címek egészéről beszélt, és a célja az volt, hogy felhívja a fejlesztők figyelmét a formátummal járó nehézségekre. Ezt már Bendernek nem tudta elmagyarázni, mivel ő törölni kezdte Lierop válaszait.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)