Hirdetés

Megvan, hogy mikör jön PC-re és konzolokra a remake-nek kinéző Dead Rising remaster

|

Nemcsak a megjelenési dátumot árulta el a Capcom, hanem videóban hasonlította össze a felújított zombis játékot az eredetivel.

Hirdetés

Noha előre beharangozta a Capcom, hogy miről fog szólni a nyári játékbemutatója, mégiscsak sikerült meglepetést okoznia azzal, hogy végül hivatalosan is megerősítette, készül a Resident Evil 9. De annak sem kellett csalódnia, aki például a múlt héten felfedett Dead Rising Deluxe Remaster kedvéért kapcsolódott be a streambe, mivel a kiadó amellett, hogy demonstrálta a régi és az verzió közötti különbséget, elárulta a megjelenési dátumot is. Kezdjük talán az utóbbival, hogy utána foglalkozhassunk a részletekkel.

Amennyiben tehát minden terv szerint alakul, úgy szeptember 18-án játszhatjuk újra (vagy élhetjük át először) Frank West fotóriporter kalandjait, aki több más túlélővel együtt egy plázában próbálja átvészelni a zombiinváziót. A felújított kiadás PC-re (Steam), PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re lehet majd vásárolni.

Hirdetés

Egyébként meglepő, hogy a Capcom végül újrakeverésként hivatkozik a játékra, nem érte be annyival, hogy felhúzza a már 18 éves klasszikus felbontását 4K-ra, a képfrissítés sebességét pedig 60 fps-re. Ennél egyrészt jóval alaposabb a grafikai ráncfelvarrás, hiszen a Deluxe Remaster verzió a Resident Evil játékok alatt dohogó RE engine-re épül.

Emellett a fejlesztők autosave funkciót integráltak a játékba, átdolgozták a kezelőfelületet, modernizálták a harcot annyiban, hogy már célzás közben is lehet mozogni, toábbá javítottak az NPC-k viselkedésén, és kilencre növelték a támogatott nyelvek számát, ami a szinkront illeti. Ezen a ponton ugyanakkor csalódás érheti a veterán rajongókat, mivel a Capcom nem tartott igényt Frank West eredeti szinkronhangja, Terence J. Rotolo közreműködésére. Senki sem kereste meg a kiadó részéről ezzel a lehetőséggel, és a döntés okát sem ismeri.

A modernizált Dead Rising kapcsán azt a fontos kérdést is tisztázta a kiadó, hogy lesz-e dobozos változat. A válasz igen, ám a kézzelfogható kópiák csak némi késéssel, novemberben érkeznek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)