Hirdetés

Megjött a Baldur's Gate 3 első, valós idejű harcot engedélyező modja, de még messze van a tökéletestől

|

Már nagy erőkkel készül a mod, amit a korábbi részek rajongói epekedve vártak.

Hirdetés

Én magam ugyan hatalmas rajongója vagyok a körökre osztott harcrendszereknek, sokan vannak, akik hiányolták a korábbi Baldur's Gate játékok valós idejű megoldását. A Larian Studios által készített Baldur's Gate 3 teljes egészében a D&D 5e-re épül, ami azzal is járt, hogy szakítottak a valós idejű, RTS-ek inspirálta harcrendszerrel, és TTRPG körökre osztott struktúráját vitték tovább. Ez sok régi vágású rajongónak volt szívfájdalma, de egy tinybike nevű modder azon dolgozik, hogy orvosolja a helyzetet.

Nem sokkal azután, hogy a Larian beépítette a Baldur's Gate 3-ba a saját modplatformját, tinybike megmutatta, hogy hol tart a Real Time Combat rendszerével.

Hirdetés

A bemutató egy csiszolatlan és hiányos verziót mutogat, amiben még se szüneteltetési funkció, se csapattagokat irányító AI sincs. Hosszú lesz az út ezek beépítéséhez, de egy nap talán még lesz lehetőségünk valós idejű harcokkal végigjátszani a teljes Baldur's Gate 3-at:

Persze a csapat-AI hiánya még egy dolog: a korábbi Baldur's Gate játékok szabályrendszere aszerint volt finomítva, hogy jól működjön valós idejű tempóban is. A BG3 D&D verziója közel sincs felkészítve erre, így még a szabályrendszer finomítása is egy extra kör lesz a tökéletes élmény megszületése előtt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)