Hirdetés

Megjelenési dátumot kapott a Final Fantasy XVI PC-s verziója, már most letöltheted a demóját

|

A játék Complete Edition kiszerelése kerül majd annyiba PC-n, mint amennyibe az alapjáték került PlayStation 5-ön.

Hirdetés

A Final Fantasy rajongók ünnepelhetnek: végre tényleg jön PC-re az FFXVI. Naoki Yoshida egy évvel ezelőtt már emlegette a PC-s portot, azóta pedig a Square Enix egésze is a multiplatform jövő felé fordult. Ha odatesszük ezek mellé a közelmúltbeli Nvidia-szivárgást, akkor egyértelműen összeáll a kép: a Final Fantasy XVI PC-s változata már megjelenésre készen áll. Ezt erősítette meg a hétvégi bejelentés is, miszerint a jelenleg PS5 exkluzív epizód szeptemberben már PC-re is eljön.

A port pontos megjelenési dátuma 2024. szeptember 17., de annak demóját már most letöltheti mindenki. A kipróbálható verzió segíteni fog abban, hogy letesztelhessétek a gépeitek teherbírását, erre pedig szükség is lesz. A Final Fantasy XVI egy gyönyörű játék, ami a PS5-öt is jelentősen megizzasztotta. PC-n szerencsére a skálázási opciók és frame generation segítik majd a gördülékeny futtatást.

Hirdetés

A demóban az első fejezetet játszhatjuk végig, a mentésünket pedig vihetjük majd magunkkal a teljes verzióba. A PC-s próbaváltozat egyébként kapott egy új szekciót is, amit kifejezetten a demóhoz épített a Square Enix, és ahol kipróbálhatjuk Clive későbbi eszközeit és varázslatait is.

A Final Fantasy XVI alapverziója 50 euró lesz, míg a két kiegészítőjével bővített Complete Edition 70 euróba kerül.

Xbox Series X/S verzióról hivatalos információnk még nincs, de a Windows Central jelentése szerint a csapat jelenlegi vezetője, Hiroshi Takai nagyon is tisztában van a zöld csapat kéréseivel. Bejelenteni valója ugyan nem volt, de annyit hozzátett a porttal kapcsolatban, hogy "egyelőre a PC-s változatra koncentrálunk", arra utalva, hogy nincs kizárva az Xbox változat sem a későbbiekben.

A GamesRadar is kifaggatta Takait, de ők inkább arra voltak kíváncsiak, hogy számíthatunk-e jövőbeli Final Fantasy játékok első napos PC-s megjelenésére.

"Van rá lehetőség. Azt mondanám, hogy valószínűleg igen."

A Final Fantasy VII: Rebirth PC-s portjáról még mindig nem tudunk semmit, de ha hihetünk a Square képviselőinek, akkor valószínűleg már az is úton van. Innentől már csak azt reméljük, hogy a Final Fantasy VII Remake trilógia utolsó fejezete már egy teljes értékű multiplatform megjelenés lesz.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)