Hirdetés

Megjelenési dátumot és trailert is kapott a Prince of Persia játék, amely nem mert kiállni a Hades II ellen

|

A túlságosan is erősnek tartott konkurenciától megrettent fejlesztők új időpontot kerestek.

Hirdetés

Jól tudják az iparág szereplői, hogy a játékosok pénze és ideje sem végtelen, ezért általában igyekeznek elkerülni az olyan helyzeteket, amikor két vagy több, egymásnak közvetlen konkurenciát jelentő játék (ugyanaz a műfaj, hasonló téma stb.) egyszerre vagy legfeljebb pár nap különbséggel jelenik meg. Ilyenkor ugyanis az egymással versengő alkotások valamelyikének borítékolhatóan kevesebb figyelem jut, és ez bizony árt az eladásoknak.

Látjuk is rendszeresen, hogy amint bejelentik egy-egy potenciális blockbuster megjelenési dátumát, a riválisok igyekeznek eltávolodni tőle, és más, számukra kedvezőbb időpontra menekülnek. Ezért nem állt bele tavaly az Alone in the Dark az Alan Wake 2-vel való küzdelembe, és emiatt adta át a terepet a The Rogue Prince of Persia a Hades II-nek.

Hirdetés

Becsületükre legyen mondva, az Evil Empire srácai nem ködösítettek, egyenesen megvallották, hogy a Supergiant Games váratlanul elrajtolt roguelike-ja miatt halasztották el a premiert. Úgy vélték, hogy ha az év legjobban várt címei közé tartozó riválishoz túl közel adnák ki a játékukat, azzal csak ártanának neki, függetlenül a Ubisoft támogatásától és Prince of Persia név biztosította hátszéltől.

Egyúttal megígérték, hogy rövidesen felfedik az új időpontot, és ennek eleget is tettek: a The Rogue Prince of Persia május 27-én debütál a Steamen korai hozzáférésben. Ez a verzió a játék három tervezett felvonásából az első tartalmazza.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)