Hirdetés

Jön az Arma 4, de nagyon sokat kell rá várni

|

Az Arma Reforger után is tovább bővül a széria.

Hirdetés

A Bohemia Interactive nemrég az Arma sorozat 25. évfordulós koncertjén jelentette be az Arma 4 megjelenésének tervezett céldátumát, a folytatás érkezése 2027-re várható. Az aktív fejlesztés 2022-ben kezdődött, így az új rész elkészítése összesen öt évet vesz majd igénybe, feltételezve, hogy nem fog késni.

Jelenleg nem áll rendelkezésre sok részlet az Arma 4-ről. A 2023 novemberében megjelent Arma Reforger mindenesetre kellően lekötheti a rajongókat, amíg a fejlesztők dolgoznak az új játékon. Ebben a részben két szigeten zajlanak a harcok, amelyek együttesen 61 km²-es területet fednek le a hidegháború idején. Az Arma Reforger tartalmaz egy Conflict nevű többjátékos módot, valamint a Game Mastert, egy valós idejű szerkesztőt, ahol a játékosok teljes irányítást gyakorolhatnak a játék eseményei felett. Ezen kívül felfedezhetők az új Arland területek, és visszatérhetünk Everonra, az első Arma játék szigetére.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy az Arma Reforger a széria történetéhez alapvetően passzoló elemeket tartalmaz, nem nyerte el az Arma 3 rajongóinak tetszését, ezt pedig a játékosok száma is tükrözi. Az Arma 3 csúcslétszáma 50 ezer egyidejű játékos volt, míg az Arma Reforger csak 12 ezer játékosnál tetőzött.

A Bohemia Interactive egyik legnagyobb kihívása az Arma 4 munkálatai során valószínűleg a grafikai fejlesztések lesznek. Az Arma 3 megjelenésekor az egyik legszebb grafikával rendelkező PC-s játéknak számított, így várható, hogy az új rész megpróbál majd a next-gen játékok között is kiemelkedni ezen a téren.

Ezen kívül sokan remélik, hogy az Arma 4 visszatér a taktikai játékmenethez, amely az előző részek erőssége volt. Egy egyszerű egyjátékos kampány beépítése is üdvözlendő lenne a rajongók körében, hiszen az Arma 3 egy egyszerű, de jól működő történeti módot kínált.

Magát a 25. évfordulós koncertet egyébként alább meg tudjátok nézni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)